Suriye'de Ölen Türk İşçi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Ölen Türk İşçi Toprağa Verildi

Suriye\'de Ölen Türk İşçi Toprağa Verildi

Suriye'nin Tartus limanında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Türk şoför Hacı Ceyhan (36) memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

25.07.2012 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Tartus limanında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Türk şoför Hacı Ceyhan (36) memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Talihsiz işçinin 8 yaşındaki kızı Hacer, babasının tabutuna son kez bakarak ağıtlar yaktı.

Bugün Kahramanmaraş'a getirilen Ceyhan'ın cenazesi, ilk olarak Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan otopsinin ardından Ceyhan'ın naşı ailesine teslim edildi. Buradan alınan işçinin naaşı daha sonra merkeze bağlı Kızılseki köyündeki baba ocağına getirildi.

İşçinin yüzü burada aile fertlerine son kez gösterilen, eşi Emine babası Ali ve ağabeyi Ejder Ceyhan ayakta durmakta güçlük çekti. Babasının tabutunu son kez gören 8 yaşındaki Hacer, "baba" diyerek ağıtlar yaktı.

Hayatını kaybeden işçinin ağabeyi Ejder Ceyhan, kardeşinin kısa süre önce bir ev aldığını ve 65 bin TL banka kredisi kullandığını söyledi. Kardeşinin başladığı bu işle evinin borcunu ödediğini anlatan Ceyhan, evli ve 2 çocuk babası olan kardeşinin 4 gün önce yola Suriye'ye gittiğini belirtti.

Daha sonra omuzlara alınan Ceyhan'ın naşı köy meydanında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Törene AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve yüzlerce vatandaş katıldı.

PATLAMA ALMAN TIRINDA MEYDANA GELDİ

Öte yandan Ceyhan'ın hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı patlamanın Alman Linde Gaz firmasına ait olduğu öğrenildi. İddiaya göre, Kahramanmaraşlı OKNAL Gaz firması ile Alman Linde Gaz firmasına ait karbondioksit gazı yüklü tırlar Mersin'in Taşucu Limanı'ndan gemiyle Tartus'a gitti. Tartus'ta tırlar gemilerden indirilerek limanda bekletilmeye başlandı. Bu arada Alman firmasına ait bir tırdaki karbondioksit, güneşinde etkisiyle hızlı gazlaşarak patlamaya neden oldu. Patlamada, Türk işçi Hacı Ceyhan hayatını kaybederken, 6 işçi ise yaralandı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu ve yurda döndükleri kaydedildi.

Bu arada; patlamanın ardından Kahramanmaraşlı OKNAL firmasına ait 3 tıra ise Suriyeli muhalifler tarafından el konuldu. Firmanın girişimleri sonucu tırlar, yüksek miktarlarda fidye ödenerek tekrar kurtarılırken araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'de Ölen Türk İşçi Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement