Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Moskova yönetiminin Suriye stratejisini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

23.08.2016 00:31

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Moskova yönetiminin Suriye stratejisini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Earnest, günlük basın toplantısında Suriye'de 5 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşa ilişkin soruları da yanıtladı.

Bir soru üzerine Rusya'nın Suriye rejimini desteklemeye yönelik askeri eylemlerinin, Suriye'deki kaosu daha da derinleştirdiğine işaret eden Earnest, Rus yönetiminin DAEŞ ve aşırılık yanlılarıyla mücadele ettiğine inanmanın güç olduğunu kaydetti.

Earnest, Rusya'nın Suriye politikasının, en başından beri bu ülkedeki eylemleriyle ters düştüğünü ve bunu da birçok kez dile getirdiklerini ifade ederek, "Rusların stratejisini değiştirmesi gerekiyor." dedi.

Rus uçaklarının Suriye'deki hedefleri vurmak için İran'ın hava üssünü de kullandığının hatırlatılması üzerine Earnest, ABD Başkanı Barack Obama dahil birçok ABD'li yetkilinin, Rusya'nın Suriye'deki mezhepsel savaşa daha fazla dahil olmasının siyasi çözüm çabalarına "zarar vereceğini" vurguladığını söyledi.

Earnest, Rusya ve İran'ın birlikte Esed rejimine destek sunmaya dönük adımlarından duydukları endişeyi hep dile getirdiklerini hatırlatarak, "Bu adımlar zarar verici. Bunlar Rusya'nın amaçlarına zararlı, ABD'nin amaçlarına ters ve Suriye içindeki kaosun olumsuz sonuçlarını gören dünyanın amacına zararlı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement