Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

Şanlıurfa'da, "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası"nda bir yılda Suriyeliler için 170 tır dolusu ayni yardım toplandı

19.11.2013 14:01

Şanlıurfa'da, son bir yılda Suriyeli ihtiyaç sahipleri için 170 tır dolusu ayni yardım toplandı.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu öncülüğünde düzenlenen "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası", hayırseverlerin desteğiyle bir yılı aşkın süredir devam ediyor.

Platformun kent genelinde ve ülke genelinde topladığı gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye ve kentteki kampların dışında kalan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Bu kapsamda temin edilen 2 tır dolusu yardım malzemesi, Paşabağı Mahallesi'ndeki depoda gönüllülerce kolilendikten sonra Suriye'ye ulaştırılmak için yola çıkarıldı.

Platform başkan yardımcısı Adil Saraç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki halkın açlık ve sussuzluğun yanı sıra yaklaşan kış mevsimi koşullarından da etkilendiğini belirtti.

Suriyeliler için topladıkları yardım malzemelerinin 170 tıra ulaştığını bildiren Saraç, şunları kaydetti:

"Suriye'de yangın devam ediyor, can pazarı devam ediyor. İnsanlar bir nedenle ölüyor, kimisi açlıktan, kimisi bakımsızlıktan kimisi kimsesizlikten ölüyor. Bombalar yağıyor, insanlar bir türlü huzur bulamıyor. Komşudaki yangının sorumlusu biz değiliz ama komşudaki açlıktan biz sorumluyuz. Bu sorumluluğun altından kalkmak için çalışıyoruz. Bugün Suriye'ye 119 ve 120'nci tırlarımızı gönderiyoruz. Bu tırlarla beraber Şanlıurfa içinde yaşayan Suriyelilere de 50 tıra yakın bir yardım malzemesi ulaştırdık. Dolayısıyla Suriyeliler için topladığımız ayni yardımlar 170 tırı buldu. Tabi bu yardımlar yetersizdir fakat doğrudan doğruya halkımızın kendilerini Suriyelilerin yerine koyarak düşünmelerini istiyoruz. ve yardımların artmasını diliyoruz." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement