Suriye ordusuna ait helikopterin Halep'te IŞİD'in kontrolündeki Bab ilçesinde yerleşim yerini varil bombasıyla saldırmasında 20 kişinin öldüğü bildirildi.
Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait helikopterin terör örgütü IŞİD'in denetiminde olan Bab yerleşim yerine 2 varil bombası atması sonucu aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı 20 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.
Saldırıda 65 kişinin de yaralandığı ve bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtilen açıklamada, helikopterin kent merkezindeki halkın kalabalık olduğu yerleri bombaladığı ifade edildi.
Rejimin hava saldırısında bazı evlerin yıkıldığı dile getirilen açıklamada, "Sivil savunma ekipleri, kısıtlı imkanlarıyla yıkılan evlerin enkazında çok sayıda ölü ve yaralı çıkardı" denildi.
SRGC, saldırıyı "katliam" olarak niteledi.
Halep'in Bab ilçesi, 10 aydan bu yana terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunuyor. - Halep
Son Dakika › Güncel › Halep Bab'a Varil Bombasıyla Saldırı: 20 Ölü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.