Suriye'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Olaylar

Suriye\'deki Olaylar

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun bugün çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 90'a ulaştığını duyurdu.

18.07.2012 00:08

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun bugün çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 90'a ulaştığını duyurdu.

Merkezi İngiltere'de olan örgüt, sabahtan bu yana ordunun Şam'ın birçok banliyösüne ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 37 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda da sivilin yaralandığını belirtti.

Örgüt, ülkenin kuzeyinde yer alan Halep'te 17, Humus'ta 13, İdlib'te 10, Deyru'z Zor'da 6, Dera'da 3, Lazkiye'de 2, Suveyda ve Hama kentinde birer olmak üzere ülke genelindeki şiddet olaylarında ölenlerin sayısının 90'ı geçtiğini kaydetti.

Bu arada, Şam'ın Midan, Kafr Susa, Berze, Cobar, Kabun, Meze, Kadem, Aseli ve Rükneddin semtlerinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında sokak çatışmalarının yaşandığını ve halkın operasyonlar dolayısıyla bu bölgeleri terk etmeye başladığını belirten Şam haber ağı ise ÖSO'nun Midan semtinde nizami orduya ait çok sayıda tankı ve paletli askeri aracı imha ettiğini, bazı karakolları ele geçirdiğini dile getirdi.

Yönetimin, muhaliflerin Şam Uluslarası Havaalanı'nı ele geçirme korkusundan dolayı bölgeye çok sayıda tank ve askeri birlik gönderdiğine değinen haber ağı, kentin banliyölerinde yer alan birliklerin artık şehir merkezine yerleştirildiğini, askeri helikopterlerin keşif uçuşu yaptığını bildirdi. Şam haber ağı, Haresta ve Kabun bölgelerini bombalayan bir helikopterin ÖSO tarafından düşürüldüğünü de bildirdi.

ÖSO'nun başkentte birçok güvenlik birimi merkezine saldırı düzenlediğini vurgulayan haber ağı, aralarında üst rütbelilerin de yer aldığı çok sayıda nizami ordu askerinin öldürüldüğünü ifade etti.

Şam Uluslarası Havaalanı'na İran Devrim Muhafızları askerlerinin indiğini ve pasaportlarının mühürlenmediğini öne süren haber ağı, başkent Şam'da ikindiden sonra tüm dükkanların kapatıldığını ve şehrin sokaklarının boş olduğunu belirtti.

Şam'ın Berze semtine havan mermilerinin düşmesi sonucu çok sayıda yaralının olduğunu vurgulayan haber ağı, Hama, Humus ve Deyru'z Zor'un Bukemal kentlerinde de iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Muhabir: Ali Demir

Yayıncı: Murat Taydaş - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement