Suriye Sınırında 39 Mayın Patladı! - Son Dakika
Güncel

Suriye Sınırında 39 Mayın Patladı!

Suriye Sınırında 39 Mayın Patladı!

Suriye Tarafında Çıkan ve Türkiye Tarafına Sıçrayan Yangın, Mayınlı Bölgede Paniğe Yol Açtı.

24.09.2010 13:58  Güncelleme: 09:27

ŞANLIURFA'nın Akçakale ve Suruç İlçeleri'nde, Suriye tarafında çıkan ve Türkiye tarafına sıçrayan yangın, mayınlı bölgede paniğe yol açtı. 39 mayının peş peşe infilak etmesine yol açan yangın, Türkiye ve Suriye tarafında yapılan çalışma ile söndürüldü.

Önceki akşam saatlerinde Akçakale'nin Büyüknaneli Köyü'nün karşısındaki Suriye tarafında bulunan mayınlı bölgede bir çoban tarafından çıkarıldığı ileri sürülen yangın, kısa süre sonra Türkiye topraklarına da sıçradı. Sınırda alevler yükseldiğini gören ve peş peşe patlama sesi duyan köy sakinleri durumu jandarmaya bildirdi. İhbarın ardından yangın Hudut Tabur Komutanlığı itfaiyesinin ve askerlerin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

Ancak, bir süre sonra yeniden başlayan yangın Büyüknaneli Köyü'ne komşu olan Suruç'a bağlı Oylum Köyü'ndeki mayınlı alana sıçradı. Buradaki yangında yaklaşık 4 saat süren müdahale sonrası söndürüldü. Yangının ardından yapılan incelemede, Büyüknaneli Köyü'ndeki alanda 20, Oylum Köyü'ndeki bölgede ise 19 olmak üzere 39 mayının infilak ettiği belirlendi.

ŞANLIURFA, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suriye Sınırında 39 Mayın Patladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement