Suriye'nin Carablus kentine bağlı Çobanbey Tren İstasyonu bölgelerinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü ve Türkmenler ile güç birliği yapan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki çatışmalar yeniden başladı.
TÜRKİYE'DEN ÇATIŞMALAR DUYULUYOR
IŞİD, geçen hafta Suriye'nin Çobanbey Tren İstasyonu'nu ele geçirmesinden sonra Suriyeli Türkmenler, Özgür Suriye Ordusu ile işbirliği yaparak yeniden Carablus'a bağlı Çobanbey Tren İstasyonu'nu ele geçirmek için operasyon başlattı. Türkmenler ile ÖSO tanklar eşliğinde IŞİD'ın bulunduğu bölgeye ilerlerken, şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışma sesleri ve patlamalar Kilis'in Elbeyli ilçesine bağlı Alahan, Salhan, Beşiriye, Aşağıbeylerbeyi ile sınıra yakın köylerinden de duyuluyor.
DUMANLAR YÜKSELİYOR
Suriye tarafından dumanlar yükselirken, Türkmenler köylerinden ayrılarak güvenli bölgeye kaçtı. Bazı Türkmenler, Suriye sınırındaki köylerden Türkiye'ye geçmek için bekliyor.
SINIRA ASKERİ YIĞINAK
Sınırın karşısında çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugayı'ndan Kilis'in Elbeyli ilçesindeki sınır birliklerine; tank, zırhlı personel taşıyıcısı, obüs topları ile çok sayıda asker ve teçhizat gönderildi. Kritik sınır birliklerine yerleştirilen tank ve askeri araçların namluları Suriye'ye çevrildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 24 saat esasına göre zırhlı araçlar ile sınırda devriye geziyor.
Son Dakika › Güncel › Işid ile Türkmenler Yeniden Çatışmaya Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.