Suriyeli Muhalifler Taksim'de Gösteri Yaptı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Muhalifler Taksim'de Gösteri Yaptı

Suriyeli Muhalifler Taksim\'de Gösteri Yaptı

"Türkiye'de Yaşayan Suriyeli Muhalifler" adlı grup, Suriye'nin Hama kentinde 1982 yılında binlerce kişinin öldürülmesini ve Suriye'deki olayları protesto etti."Türkiye'de Yaşayan Suriyeli Muhalif" grubu üyeleri, "Hama katliamı" ve Suriye'deki...

02.02.2012 19:11

" Türkiye'de Yaşayan Suriyeli Muhalifler" adlı grup, Suriye'nin Hama kentinde 1982 yılında binlerce kişinin öldürülmesini ve Suriye'deki olayları protesto etti.

"Türkiye'de Yaşayan Suriyeli Muhalif" grubu üyeleri, "Hama katliamı" ve Suriye'deki olayları protesto için Taksim Meydanı'nda toplandı. Grup, "Hürriyetin bedeli kefenim olacaksa, onu yanımda taşıyorum", "Siz yaşamayı seviyorsanız ben şiddeti seviyorum", "1982'de Hafız Esad babamı öldürdü" ve "2012'de Beşer Esad beni öldürdü" yazılı pankartlar taşıdı.

Eylemin ardından açıklama yapan Suriyeli muhaliflerden İmen Bedir, "30 yıl önce Hama'da yapılan katliamda binlerce yakınımız öldürüldü. O dönemde televizyon, video yoktu. Kimsenin o dönemde yaşanan olaylardan haberi yoktu. Şimdi ise Suriye' de yapılan katliamlar herkes tarafından biliniyor ve görüntüleniyor. Kimse Beşer Esad'dan korkmuyor. Tepkisini dile getirebiliyor" dedi.

Arap ve Müslüman ülkelerine seslenen Bedir, "Ey Müslümanlar sesimizi duyun. Hama' da insanlar ölüyor. Sessiz kalmayın" diye konuştu.

Suriye'de Hafız Esad döneminde 40 bin kişinin öldürüldüğünü iddia eden grup, ölenlerin anısına ilginç bir protestoya imza atılarak, olayların anlatıldığı bir mizansen sahneledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriyeli Muhalifler Taksim'de Gösteri Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement