Suriyeli Sığınmacılar İçin Spor Tesisi Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Sığınmacılar İçin Spor Tesisi Yapılıyor

Suriyeli Sığınmacılar İçin Spor Tesisi Yapılıyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Malatya'daki konteyner kente, çok amaçlı kapalı spor sahası ile tenis kortu, futbol ve voleybol sahaları inşa ediliyor Konteyner kent sorumlusu Nihat Yazıcıoğlu: "Bu insanları inşallah sporla meşgul ettireceğiz" Suriyeli Semir el Hasan:

14.02.2014 11:25

RAMAZAN KAYA - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Malatya'daki konteyner kente, çok amaçlı kapalı spor sahası ile tenis kortu, futbol ve voleybol sahaları yapılıyor.

Malatya merkeze bağlı Fatih köyünde "Beydağı Konaklama Tesisi" adıyla kurulan konteyner kentte yaşayan Suriyeliler için inşasına başlanan spor tesislerinden çok amaçlı kapalı sahanın yapımı devam ediyor.

İki futbol sahası, iki voleybol sahası ve tenis kortunun yapımının tamamlandığı konteyner kentteki tesislerin yakında hizmete açılması planlanıyor. Yaklaşık 7 bin 250 Suriyeli'nin kaldığı konteyner kente Dinç Grup tarafından yapılan tesislerin, yaklaşık 700 bin liraya mal olacağı bildirildi.

Konteyner kent sorumlusu Nihat Yazıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli misafirleri için spor alanları oluşturmak istediklerini söyledi.

Konteyner kentte geniş bir alanı, bu tesislerin yapımı için ayırdıklarını anlatan Yazıcıoğlu, "8 bin metrekare alanda kapalı spor sahası, iki futbol sahası, iki voleybol sahası, tenis kortu ve buna benzer sahalar oluşturduk. Bunları en kısa sürede hizmete sunacağız ve bu insanları inşallah sporla meşgul ettireceğiz" dedi.

Amaçlarının, Suriyeli sığınmacılara yaşadıkları acıları bir nebze olsun unutturmak olduğunu aktaran Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Burada amaç, onlara yaşadıklarını unutturmaktır. Onları, stresten, sıkıntıdan uzak tutmaktır. Sporu o amaçla düşünüyoruz. Daha çok, kendilerine bir uğraş olsun diye alanlar oluşturduk. Bu amaçla yaptırdık."

Yazıcıoğlu, kadınların da spor yapabilmesi için kapalı sahanın inşa edildiğini belirterek, kadınların bu sahadan faydalanmalarını sağlayacaklarını dile getirdi.

Suriyeli mültecilerin görüşleri

Suriyeli Abdulhalim Cuma (47), 8 kişilik aile olarak Hama'dan geldiklerini söyledi.

Kendilerine Türkiye'de gösterilen ilgiden dolayı yetkililere teşekkür eden Cuma, spor tesislerine değinerek, "Suriye halkı için çok güzel bir hizmet. Yaşadığımız ve çektiğimiz durumdan dolayı, burası çok mükemmel bir yer oldu" diye konuştu.

Semir el Hasan (46) da 9 kişilik ailesiyle iç savaştan kaçtıklarını ve Humus'tan Türkiye'ye geldiklerini belirtti.

Spor tesislerini çok beğendiklerini ifade eden Hasan, "Biz çok zor şartlarda buraya geldik. Bu sosyal tesislerin bize spor açısından çok büyük katkıları olacaktır, üzüntülerimizi de bir şekilde hafifletecektir" şeklinde konuştu.

Suriyeli Halid el Hatim (19) ise Hama'dan geldiğini anlatarak, sporun her branşını özellikle de futbolu çok sevdiğini dile getirdi.

Ülkelerinde de böyle tesislerin bulunduğunu ve yapılan bu tesisin Suriye'deki o anılarını hatırlattığını anlatan Halid el Hatim, "Temennimiz; bir an önce Beşşar Esed gitsin, bizler de memleketimize dönelim. O zaman gider memleketimizde futbolumuzu oynarız" dedi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Sığınmacılar İçin Spor Tesisi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatan: istemyoruz arkadaş suriyli gitsinler artık yeter 0 0 Yanıtla

Advertisement