Suriyeliler için Giysi Bankası kuruldu - - Son Dakika
Güncel

Suriyeliler için Giysi Bankası kuruldu -

Suriyeliler için Giysi Bankası kuruldu -

Akçakale ilçesinde kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyeliler için Giysi Bankası kuruldu.

18.03.2014 12:14

Akçakale ilçesinde kendi imkanlarıyla yaşayan Suriyeliler için Giysi Bankası kuruldu.

Akçakale Kaymakamlığı, Türk Kızılayı Akçakale Şubesi ve Akçakale Birlik Köprüsü Derneği işbirliğiyle oluşturulan Giysi Bankası, hayırsever vatandaşlarca gönderilen giyim malzemelerini çadır kent dışında yaşayan Suriyelilere ulaştırıyor. İlçede yaşayan Suriyeliler, mahalle muhtarının onayı ve kimlik kartıyla giyim mağazasından kendilerine uygun elbiseyi beğenerek alma şansını buluyor.

Kaymakam Eyüp Fırat, yurdun değişik kesimlerinden hayırseverlerin gönderdiği giyim yardımlarını randevu sistemiyle dağıttıklarını söyledi.

Suriyeliler için hizmete giren giyim mağazasının Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade eden Fırat, "Toplu dağıtım yerine hayata geçirdiğimiz randevu sistemiyle her gün bir mahalleden 50 Suriyeliye elbise dağıtıyoruz. Mağazamıza gelen Suriyeliler, beğendikleri elbiseleri alarak, hiç bir ücret ödemeden alışveriş yapmanın mutluluğuyla ayrılıyor. Olumlu geri dönüşler aldık" dedi.

Suriye'de yaşanan savaşın herkesi etkilediğini ancak bunun sınır ilçesi Akçakale'de daha çok hissedildiğini vurgulayan Fırat, "Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde yaklaşık 30 bin Suriyeliyi devletimiz misafir ediyor. Çadır kentin dışında yaşayan Suriyelilere de Akçakaleli vatandaşlarımız ev sahipliği yapıyor. Tam bir ensar muhacir kardeşliğini yaşatıyorlar. Çadır kent dışında yaşayan Suriyelilerin yardımlara daha fazla ihtiyacı var. Hayırseverlerden bu konuda destek bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeliler için Giysi Bankası kuruldu - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement