Suudi Arabistan Başkonsolosluğu Çalışanlarının İfade Alma İşlemi Tamamlandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu Çalışanlarının İfade Alma İşlemi Tamamlandı

25.10.2018 16:33

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu çalışanlarının ifade alma işlemi tamamlandı 38 konsolosluk çalışanı tanık sıfatıyla ifade verdiİSTANBUL - Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan 38 kişiden ifade alma işlemi tamamlandı.

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu çalışanlarının ifade alma işlemi tamamlandı

38 konsolosluk çalışanı tanık sıfatıyla ifade verdi

İSTANBUL - Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çalışan 38 kişiden ifade alma işlemi tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında, aralarında şoför, teknik bakım, muhasebe ve santral görevlilerinin de bulunduğu 38 konsolosluk çalışanının "tanık" sıfatıyla ifadesi alındı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen tanıklar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından görevlendirilen savcılara ifade verdi. İfade veren 38 konsolosluk çalışanı dışında 5 kişinin henüz ifade vermeye gelmediği öğrenildi.

İfade sırasında çalışanlara, olay günü konsoloslukta olağanüstü bir durum olup olmadığı, daha önce de konsolosluğa gelen Cemal Kaşıkçı ile dışarıdan gelen 15 kişiyi görüp görmedikleri ve kaç yıldır konsoloslukta çalıştıklarına ilişkin sorular sorulduğu belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan Başkonsolosluğu Çalışanlarının İfade Alma İşlemi Tamamlandı - Son Dakika


Advertisement