Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Muhalefetin desteklediği Babanazarova, yeterli sayıda imza toplanamadığı için seçimlere katılamayacak

11.10.2013 13:58

Tacikistan'da 6 Kasım'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Aynihal Babanazarova'yı düşünen muhalefet, adaylık için gerekli imza sayısına ulaşamadı.

Merkez Seçim Komisyonu (MSK) yetkilisi Abdumannan Dadayev, İslami Uyanış Partisi ve ülkedeki çok sayıda sivil toplum örgütlerince desteklenen insan hakları savunucusu Babanazarova için gerekli olan imzaların Merkez Seçim Komisyonu'na teslim edilmediğini kaydetti.

Babanazarova'nın ekibi adına MSK'da görev alan Camalettin Mahmudov da Babanazarova'nın adaylığıyla ilgili belgelerin komisyona teslim edilmediğini doğruladı ancak nedeni ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

-Seçimde 6 aday yarışacak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılabilmek için gereken imzayı toplayan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın yanı sıra Ekonomik Reformlar Partisi adayı Alim Babayev, Çiftçiler Partisi adayı Talibek Buhariyev, Sosyalist Parti adayı Abduhalim Gaffarov, Komünist Parti adayı İsmail Talbakov ve Demokrat Parti adayı Saidcafar İsmanov'un aday oldukları daha önce resmen duyurulmuştu.

Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın dördüncü kez cumhurbaşkanı koltuğuna oturmak için yarışacağı seçimlerde, toplam 6 aday yarışacak.

Aynihal Babanazarova ise imza toplama sürecinde birçok sorun ve engelle karşılaştığını ve engellerin yönetim tarafından kasten çıkarıldığını ileri sürmüştü.

Tacikistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılabilmek için aday adayının toplam seçmen sayısının yüzde 5'ine tekabül eden 210 bin imza toplaması gerekiyor. Merkez Seçim Komisyonu, imzaların teslim edilmesi için 7 Ekim tarihine kadar süre vermiş daha sonra bu süreyi 10 Ekim'e kadar uzatmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement