Tahir Dedenin Taş Plak Merakı - Son Dakika
Güncel

Tahir Dedenin Taş Plak Merakı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -9 yaşından beri plak biriktiren Tahir Anık'ın gramafonu açması -Tahir Anık'ın taş plakları Gramafon dinlerken şarkıya eşlik etmesi Tahir Anık ile röportaj Tahir dedenin taş plak merakı Bitlis'in Ahlat ilçesinde 77 yaşındaki Tahir Anık, 9 yaşındayken başlayan müzik merakı sayesinde bugüne kadar 3 bin 850 plak biriktirdi Aldığı her yeni plağı defterine kaydeden Anık: "Onlar benim evlatlarım gibiler.

13.06.2016 13:12

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-9 yaşından beri plak biriktiren Tahir Anık'ın gramafonu açması

-Tahir Anık'ın taş plakları

Gramafon dinlerken şarkıya eşlik etmesi

Tahir Anık ile röportaj Tahir dedenin taş plak merakı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 77 yaşındaki Tahir Anık, 9 yaşındayken başlayan müzik merakı sayesinde bugüne kadar 3 bin 850 plak biriktirdi

Aldığı her yeni plağı defterine kaydeden Anık:

"Onlar benim evlatlarım gibiler. Ben onlarsız yapamam ancak öldükten sonra bu plakların Ahlat'ta bir yerde sergilenmesini istiyorum"

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan ve 9 yaşından beri plak biriktiren Tahir Anık, 68 yılda 3 bin 850 plağa sahip oldu.

Ovakışla beldesinde yaşayan 4 çocuk ve 10 torun sahibi 77 yaşındaki Anık, çocuk yaşta başlayan müzik merakı sayesinde çok sayıda plak topladı.

Anık, AA muhabirine, 9 yaşında kaybettiği babasından kendisine kalan gramofonu yıllarca kullandığını söyledi.

Gramofon sayesinde plak merakının başladığını belirten Anık, "Babam 1947'de ölünce çantalı gramofonu bize kaldı. Ben de hemen sahiplendim. Daha sonra bir kaç tane gramofon aldım. Bu sefer plak biriktirmeye başladım. Hiçbir sanatçı ayrımı yapmadan toplumun sevdiği sesleri biriktirdim. Gittiğim büyük şehirlerde nerede plak satılır diye araştırıp, hemen satın alırdım." dedi.

Plakları deftere kaydediyor

Tüm plaklarının tek tek kayıt altına alındığını ve bunun için defter tuttuğunu anlatan Anık, şunları söyledi:

"Plaklar birikince dolap yaptım. Defter tuttum. Derken sayı gittikçe arttı. Şu an 3 bin 850 tane plak var. Batı müziği, halk müziği, sanat müziği ve arabesk gibi birçok tarzda Almanca, İngilizce, Hintçe, Arapça, Kürtçe ve Rusça gibi değişik dillerden de plaklar var. Plak satın aldığımda deftere not ediyorum."

Bugüne kadar satın aldığı plaklar için servet harcadığını kaydeden Anık, "Ne kadar para harcadığıma inanmazsınız. Geçenlerde Adana ve Mersin'i dolaştım. 3 bin lira harcayarak 100 plak aldım. Plak işi bende bir tutku. Küçükken aile büyüklerim bana karşı çıktı. 'Bu kadar para harcama' dedi. Ben dönem dönem gizlice yine plak alıp biriktirdim. Ciddi maddi sıkıntılarım oldu ama satmayı hiç düşünmedim." diye konuştu.

Plaklarının "evlatları" gibi olduğunu belirten Anık, "Benden sonra plaklarımın ne olacağı sorusu var. Onlar benim evlatlarım gibiler. Ben onlarsız yapamam, ancak ben öldükten sonra bu plakların Ahlat'ta bir yerde sergilenmesini istiyorum." dedi.

Tahir Dedenin Taş Plak Merakı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tahir Dedenin Taş Plak Merakı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement