Tambi: Derece Alamadım Diye Üzülmedim - Son Dakika
Güncel

Tambi: Derece Alamadım Diye Üzülmedim

Tambi: Derece Alamadım Diye Üzülmedim

Suriye'deki savaştan kaçarak 2 yıl önce ailesiyle Bursa'ya yerleşen ve piyano eğitimi sırasında 'müzik dehası' olduğu anlaşılan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, St Petersburg'da yapılan uluslararası yarışmada dereceye girememesine üzülmediğini, daha çok çalışması gerektiğini anladığını söyledi.

17.12.2014 14:11

Suriye'deki savaştan kaçarak 2 yıl önce ailesiyle Bursa'ya yerleşen ve piyano eğitimi sırasında 'müzik dehası' olduğu anlaşılan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, St Petersburg'da yapılan uluslararası yarışmada dereceye girememesine üzülmediğini, daha çok çalışması gerektiğini anladığını söyledi.

Rusya'nın St Petersburg kentindeki yarışmaya katılabilmesi için pasaport sorunu yaşayınca jet hızıyla Türk vatandaşlığına alınan Tambi, eçen hafta yapılan yarışmada beşinci oldu Tambi Cimuk, eğitimini üslenen okulun kurucusu Oğuzhan Şahinkaya ve Güzel sanatlar Merkezi yöneticisi Rüstem Avcı ile birlikte basın toplantısı düzenledi. St Petersburg'da yapılan uluslararası yarışmaya gitmesinin kendisi için iyi olduğunu belirten Tambi Cimuk şöyle dedi:

"Benden daha iyi olanları gördüğüm zaman, ben onlardan daha iyi olmam gerektiğini anladım ve daha çok çalışmam gerektiğini anladım. dereceye giremediğim için hiç üzülmedim. Büyük müzisyenler bile ilk yarışlarında birinci olmamışlar, bu normal bir şeydir."

'SEVİYE TESBİT SINAVI GİBİ'

Tambi'nin eğitimlerini sürdürdüğü Akademix Güzel Sanatlar Merkezi Yöneticisi Rüstem Avcı ise "Emniyet Müdürlüğü pasaport biriminin gece açılması cumhuriyet tarihinde belki ilkti. Dereceyle dönemedik ama 16 kişinin katıldığı yarışmada 5'inci olduk ama bu bir derece değil. Biz bunu seviye tespit sınavı gibi algıladık. 15 yıllık eğitim alanlar arasında yerimiz olduğunu gördük" diye konuştu.

Rüstem Avcı, Tambi'nin yaz tatilinde bir ay boyunca New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubnaya'dan özel ders alacağını söyledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tambi: Derece Alamadım Diye Üzülmedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement