Tarihi İznik Çinisi Tabak Londra'da Rekor Fiyata Satıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tarihi İznik Çinisi Tabak Londra'da Rekor Fiyata Satıldı

26.10.2018 13:52

- Tarihi İznik çinisi tabak Londra'da rekor fiyata satıldıLONDRA - Osmanlı dönemine ait türünün en iyisi olarak gösterilen İznik çinisi tabak, Christie's müzayede evinde 39,3 milyon TL'ye satıldı.

- Tarihi İznik çinisi tabak Londra'da rekor fiyata satıldı

LONDRA - Osmanlı dönemine ait türünün en iyisi olarak gösterilen İznik çinisi tabak, Christie's müzayede evinde 39,3 milyon TL'ye satıldı.

15'inci yüzyıldan kalma İznik çinisi tabak Londra'daki Christie's müzayede evinde rekor fiyata satıldı. II. Mehmet döneminden kaldığı öngörülen İznik çinisi tabak, uzmanlar tarafından nadide bir eser olarak gösteriliyor. Türünün en iyisi olarak ifade edilen ve 5,4 milyon pounda (39,3 milyon TL) satılan tabağın 1480'lerde yapıldığı belirtiliyor. 8.3 santimetre derinliği, 44.5 santimetre kalınlığı olan İznik çinisi tabağı kimin aldığı ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tarihi İznik Çinisi Tabak Londra'da Rekor Fiyata Satıldı - Son Dakika


Advertisement