Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Projesi Görüşüldü - Son Dakika
Güncel

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Projesi Görüşüldü

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Projesi Görüşüldü

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma Projesi, Tarsus Belediyesi Turuncu Salonunda görüşüldü.

19.12.2011 16:35

Toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi (M.Ü.) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tamer Gök, M.Ü. Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı İpek Durukan, Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. İlter Büyükdığan, İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Yard. Doç.Dr. Özhan Ertekin, Tarsus Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Solak, Tarsus Belediyesi KUDEB Yöneticisi Fevziye Kökdil, Kutup Planlama Peyzaj Mimarlık Mühendislik İnş. ve Tic.Ltd.Şti. den Şehir ve Bölge Plancısı Neslihan Ulusu, Peyzaj Mimarı Serma İnan, Restoratör Mimar Ebru Teksöz, Mimar Özgür Akyol Yıldız, Şehir Plancısı ve Proje Müellifi Neslihan Palaoğlu ve belediye çalışanları katıldı.

Yapılan toplantıda Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenleme ve Sağlıklaştırma projesi kapsamında Kentsel Tasarım, Mimari Önprojeler, Sosyoekonomik Yapıya İlişkin Tespitler ve Arazi Kullanım Durumu ve Yayalaştırma Projesi konusunda Kutup Planlama Peyzaj Mimarlık Mühendislik İnş.ve Tic.Ltd.Şti. görevlileri tarafından katılımcılara slayt eşliğinde proje sunumu yapıldı ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarihi Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi'nin eski yerleşim alanları olan Şehitkerim Mahallesi, eski belediye binası, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni ve Yeni Hamam arasında kalan bölgeyi kapsadığını söyledi.

Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Kentsel Tasarım Projesi'nin kısa sürede hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Kocamaz, bu tarihi projeyi zaman kaybetmeden Tarsus'a kazandırmak istediklerini belirtti.

Başkan Kocamaz, "Herkes bu proje çerçevesinde elini taşın altına koyarsa yılların kangreni gönül birliğiyle ortadan kalkacaktır. Zaman kaybına hiç tahammülümüz yok, Tarsus'un modern bir kent kimliğine kavuşması için bu proje bitmelidir. Bu çarşıyı en kısa zamanda kültür değerlerini koruyarak çağdaş ve modern bir çarşı ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Birlikte çalışmalıyız ki bu çarşı projesi uygulanabilir bir hale getirilsin" dedi.

Bölge, proje sonunda tarihi dokuyu koruyarak cephesi düzenlenmiş, kaldırımları ve ışıklandırmaları yapılmış, içinde toplantı salonu, danışma ve fuayesi olan sembolik belediye binasına ve çevre düzenlemesi yapılmış bir alana kavuşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Projesi Görüşüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement