Taşeron istihdam Modeli Yasalaşıyor - Son Dakika
Güncel

Taşeron istihdam Modeli Yasalaşıyor

Taşeron istihdam Modeli Yasalaşıyor

Taşeron istihdam modeliyle ilgili düzenleme 30 Haziran tarihine kadar yasalaşmış olacak.

14.01.2013 10:42

Taşeron istihdam modeliyle ilgili düzenleme 30 Haziran 2013 tarihine kadar yasalaşmış olacak. Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün taşeron çalışma sistemiyle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Çelik, konunun içinde bulunduğumuz yasama dönemi içinde çözüme kavuşacağını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Kozlu'da yaşanan faciaya değinerek Hükümetin taşeron sistemiyle ilgili çalışmalarını sordu. "Bu acı tecrübeler bu ülkenin kaderi mi olacak" diye soran Öğüt, taşeronun adının bile olmaması gereken ve tecrübe isteyen madencilik, taşımacılık ve sağlık gibi alanlarda sistemin devam edip etmeyeceğini ve yapılacak yasal düzenlemeleri sordu.

Öğüt'ün sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de taşeron işçilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyerek ilgili düzenlemenin 30 Haziran 2013 tarihine kadar yasalaşacağını açıkladı.

Taşeron sistemiyle ilgili düzenlemelerin son derece netameli bir konu olduğunu ancak mevcut yasama dönemi içinde gerekli yasal düzenlemelerin bitirilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, "Sizler bu çerçevede çok ciddi destekler verdiniz, önemli yasal düzenlemeleri gerçekleştirdik. 4 ana konuda Çalışma Bakanlığının önünü açacak düzenlemeleri hep beraber gerçekleştirdik. Taşeron uygulamasıyla ilgili de çalışmalarımızı inanıyorum ki 30/06/2013 tarihine kadar yasalaştırma imkanını bulacağımız inancı içerisindeyim" diye konuştu.

KADIN İSTİHDAMI İLE İLGİLİ TEŞVİK UYGULAMALARI DEVAM EDECEK

Çelik'in bir diğer önemli açıklaması da kadın istihdamı ile ilgiliydi. CHP'li Öğüt'ün iş hayatındaki cinsiyet uçurumuna dikkate çekerek, kadınların iş gücüne katılımını artırmak amacıyla hükümetin hangi politikaları izlediği yönündeki sorusunu yanıtlayan Faruk Çelik, ülkemizdeki kasın istihdamının OECD ülkelerinin gerisinde olduğunun bilincinde olduklarını söyledi.

Teşvik uygulamalarının devam ettiğini belirten Bakan Çelik, ilerleyen süreç içerisinde 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkında Kanun ile ilgili yapılacak görüşmelerde de kadın istihdamın artırılmasıyla maksadıyla prim desteği ile ilgili maddelerin olacağını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Taşeron istihdam Modeli Yasalaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement