Tatvan'da Çiftçilere Uygulamalı Eğitim Verildi - Son Dakika
Güncel

Tatvan'da Çiftçilere Uygulamalı Eğitim Verildi

Tatvan\'da Çiftçilere Uygulamalı Eğitim Verildi

Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ilçeye bağlı Benekli köyündeki çiftçilere yönelik uygulamalı meyve ağacı budama eğitimi verildi.

27.03.2018 15:13

Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ilçeye bağlı Benekli köyündeki çiftçilere yönelik uygulamalı meyve ağacı budama eğitimi verildi.

İŞKUR destekli "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında, Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik görevlilerinden ziraat mühendisleri Harun Koyunoğlu ve Semih Aykut tarafından verilen eğitime, 20 kursiyer çiftçi katıldı.

11 gün devam eden kursla ilgili değerlendirmede bulunan Tatvan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Kurban, şöyle konuştu:

"Ülkemizin bütün yörelerinde meyve yetiştirilmektedir. Meyveciliğimizin geliştirilmesi ancak modern teknik ve yöntemlerin kullanılması ile mümkün olacaktır. Meyve ağaçları yetiştiriciliğinin en önemli uygulamalarından biri de budama işlemidir. Bu işlem ne kadar doğru ve kararlılıkla uygulanırsa sonraki yıllarda meyve ağaçları o derece sağlam ve istikrarlı olur.

Bu işlemin uygulanmaması veya yanlış uygulanması, meyve ağaçlarının ömrünü kısaltacağı gibi ekonomik kayıplara da sebep olur. Meyve ağaçlarının budanmasına ait bilgi ve becerilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tatvan'da Çiftçilere Uygulamalı Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement