Tav'ın Deneyimi Bahçeşehir Üniversitesi'nde Ders Oldu - Son Dakika
Güncel

Tav'ın Deneyimi Bahçeşehir Üniversitesi'nde Ders Oldu

Tav\'ın Deneyimi Bahçeşehir Üniversitesi\'nde Ders Oldu

TAV Akademi ve Bahçeşehir Üniversitesi Cooperative Education (CO-OP) işbirliğiyle oluşturulan "Havalimanı İşletmeciliği" dersinde TAV Grubu yöneticileri 14 hafta boyunca bu alandaki bilgi ve deneyimlerini, sektörde kariyer yapmak isteyen...

26.09.2012 12:37

TAV Akademi ve Bahçeşehir Üniversitesi Cooperative Education (CO-OP) işbirliğiyle oluşturulan "Havalimanı İşletmeciliği" dersinde TAV Grubu yöneticileri 14 hafta boyunca bu alandaki bilgi ve deneyimlerini, sektörde kariyer yapmak isteyen gençlerle paylaşacak.

Yapılan açıklamaya göre, TAV Grubu, Bahçeşehir Üniversitesi'yle yapılan işbirliği sonucunda sektördeki bilgi birikimini ders haline getirdi. Güz döneminde İşletme Fakültesi öğrencilerine seçmeli olarak sunulan "Havalimanı İşletmeciliği" dersinin 25 kişilik kontenjanı kısa sürede doldu.

Ders içeriği, grubu başarıya ulaştıran iş modelini akademik formasyonla şekillendirip şirket içinde ve dışında yaygınlaşması amacıyla çalışan TAV Akademi tarafından hazırlandı. TAV Grubu yöneticilerince verilecek 14 haftalık İngilizce müfredat, yer hizmetlerinden terminal işletmeciliğine havalimanı operasyonlarının tamamını kapsayacak. Ders kapsamında öğrenciler, TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı'nı ziyaret ederek operasyonları yerinde gözlemleme olanağı da bulacak.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen TAV Akademi Koordinatörü Ezgi Kadıoğlu, havalimanı işletmeciliğinin özgün bilgi birikimi gerektiren geniş bir sektör olduğunu belirterek, "TAV Akademi olarak bugün sadece Türkiye değil hedef bölgesi olan Kuzey Afrika, Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar'ın lideri olan TAV Grubu'nun ürettiği tüm bilginin toplandığı, işlendiği ve farklı programlarla hem grup içinde hem de dışarıda yaygınlaştırıldığı bir yapı kurduk" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi'yle gerçekleştirilen işbirliğinin bu çabanın ilk ürünlerinden biri olduğunu kaydeden Kadıoğlu, "Oluşturduğumuz programın gördüğü ilgiden çok memnunuz. En büyük sermayesi kaliteli insan kaynağı olan TAV Grubu olarak, eğitim başlıca önceliklerimiz arasında ve edindiğimiz deneyimi gençlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

-TAV Akademi-

TAV Grubu bünyesinde yer alan TAV Akademi liderlik ve yetenek gelişimi, havalimanı işletmeciliği, profesyonel ve kişisel gelişim ile üniversite sektör işbirlikleri olmak üzere dört ana başlığa odaklanıyor. TAV Akademi, aynı zamanda havalimanı işletmecilerinin en büyük platformu olan Airports Council International (ACI) Europe'un eğitim merkezlerinden biri olarak bölge ülkelerinden öğrencilere de ev sahipliği yapıyor.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tav'ın Deneyimi Bahçeşehir Üniversitesi'nde Ders Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement