TBMM Başkanı Çiçek, Foto Muhabirlerini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Çiçek, Foto Muhabirlerini Kabul Etti

TBMM Başkanı Çiçek, Foto Muhabirlerini Kabul Etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) yönetimini meclisteki makamında kabul etti.

12.09.2011 13:54

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) yönetimini meclisteki makamında kabul etti. TFMD yönetim kurulu üyeleri, gazetecilerin 2008 yılında kaldırılan yıpranma hakkının geri verilmesi konusunda yürütülen çalışmalara TBMM Başkanı Çiçek'ten destek istedi.

TFMD Başkanı Rıza Özel, Başkan Yardımcısı Ümit Kozan ile yönetim kurulu üyeleri Ali Ekeyılmaz, Uğur Kavas, Barış Oral ve üye Abdullah Karakuş'tan oluşan heyeti makamında ağırlayan Çiçek, dernek çalışmaları ve Türkiye'de foto muhabirlerinin çalışma koşulları hakkında bilgi aldı. Foto muhabirleri ve kameramanların ağır çalışma koşulları nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını hatırlatan TFMD Başkanı Rıza Özel, gazetecilerin 2008 yılında kaldırılan yıpranma hakkının geri verilmesi konusunda yürütülen çalışmalara TBMM Başkanı Çiçek'ten destek istedi.

Özel, kabul sırasında TBMM Başkanı Çiçek'e foto muhabiri ve kameramanların çalışma ortamlarında çekilmiş fotoğraflarını da gösterdi. Çiçek, "Medyada sizlerin durumları tabii daha farklı. Bunun farkındayız. Foto muhabiri ve kameramanların görevlerinin zorluğunu biliyoruz" diyerek bu konu ile ilgili yeni yasama döneminde gerekli kurumlarla görüşüldükten sonra mecliste de bir çalışma yapılabileceğini söyledi.

TFMD'nin çalışmaları, sergileri ve basılı eserlerine ilişkin bilgi de alan Çiçek, "Fotoğraf akılda kalan etkili bir eser. Sergilerinizi Türkiye'nin dört bir yanında açmalısınız. Sizlerin tanık olduğu olayların fotoğrafları birçok şeyi daha kolay anlatıyor" dedi. Çiçek, TFMD'nin kamu yararına çalışan dernekler statüsüne alınması ile ilgili bakanlar kurulu kararında ve Türkiye ismini taşıması konusunda alınan kararda imzalarının bulunduğunu da hatırlattı.

TFMD heyeti, TBMM Başkanı Çiçek'e çeşitli dönemlerde çekilmiş fotoğraflarını hediye etti. Ayrıca yönetim kurulu üyelerinden Uğur Kavas da Çiçek'e 'Basın Fotoğrafçılığının Türkiye'deki Görsel Tarihi' adlı 2 ciltlik kitabını takdim etti. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Çiçek, Foto Muhabirlerini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement