Tbmm Böcek Araştırma Önergesini Görüşüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tbmm Böcek Araştırma Önergesini Görüşüyor

Tbmm Böcek Araştırma Önergesini Görüşüyor
22.01.2013 17:50

Meclis, yasa dışı dinlemelerle ilgili siyasi parti gruplarınca verilen Meclis Araştırma Önergesini görüşüyor.

Meclis, yasa dışı dinlemelerle ilgili siyasi parti gruplarınca verilen Meclis Araştırma Önergesini görüşüyor.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında açılan oturumda ilk olarak üç milletvekiline gündem dışı söz verildi. Daha sonra AK Parti ve diğer siyasi partilerce verilen Yasadışı Dinlemelerle İlgili Meclis Araştırma Komisyonu Kurulması önergeleri birleştirilerek görüşülmeye başlandı.

İlk olarak BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan söz aldı. Kaplan, yaptığı konuşmada Türkiye'de herkesin dinlendiğini belirterek, "Önce böcek sektörünü geliştiriyorlar, daha sonra da böcek tespit cihazlarının teknolojisini servis ediyorlar. Evinizdeki avizeden kol düğmelerinize, saatinizden mouse'nıza(bilgisayar faresi) kadar her şekle girmiş dinleme cihazları var. Maalesef Türkiye'de herkes dinleniyor. Bunun öne geçmezseniz, Başbakanın evinde de böcek bulursunuz" dedi.

Ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal partisinin görüşlerini aktarmaya başladı.

Görüşmelerin ardından TBMM Araştırma Komisyonu önergesi kabul edilecek ve yasadışı dinlemeler için Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak. Meclis, bugünkü mesaisini daha önce yarım kalan Enerji Yasası'ndaki değişikliklere ilişkin kanun tasarısının görüşülmesinin ardından bitirecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tbmm Böcek Araştırma Önergesini Görüşüyor - Son Dakika


Advertisement