Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tefecilik ve adam kaçırma suçlarından gözaltına alınan 12 kişiden 6'sı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'da 1 buçuk yıl önce müteahhitlik yapan M.F.Ö.'nün bir tefeciden aldığı 70 bin TL, borç faizleri ile birlikte bir buçuk yıl sonra 700 bin TL'ye ulaştı. Parayı ödeyemeyen M.F.Ö'yü önce tehdit eden tefeciler, daha sonra kardeşi F.Ö'yü kaçırarak 62 gün rehin tuttu. Yapılan ihbar sonrası çalışmalara başlayan emniyet ekipleri, aralarında 3 kadının bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı.
"TCK 220. maddesi Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, örgüt faaliyetleri kapsamında kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, ölümle tehdit, darp, ikamet kurşunlama, yağma, eziyet, suçu bildirmeme, tefecilik, gasp" suçlarından adli mercilere sevk edilen 12 kişiden aralarında örgüt liderinin de bulunduğu 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3'ü kadın 6 kişi ise, tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldığı öğrenildi. - DİYARBAKIR
Son Dakika › Güncel › Tefecilik ve Adam Kaçırmaya 6 Tutuklama - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?