TEGV Çocuklara Kitabı Sevdiriyor - Son Dakika
Güncel

TEGV Çocuklara Kitabı Sevdiriyor

TEGV Çocuklara Kitabı Sevdiriyor

TEGV'in Urfa'daki kitap etkinliği çocuklarca yoğun ilgi gördü.

01.04.2016 12:05

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Sevgi Erdoğan Parkı gönüllüleri ve yöneticileri çocuklara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Kütüphaneler Haftası kapsamında çocuklara Turgut Özal Parkı'nda bulunan Çocuk Kütüphanesi'nde kitap okutup, etkinlik yaptırıldı.

Çocuklara kitap sevgisini aşılamak, kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) Sevgi Erdoğan Parkı tarafından çocuklara kitap hediye edildi. Kütüphaneler Haftası kapsamında bir haftadır farklı okullardan çocuklara etkinlikler düzenleyen gönüllerin son durağı Turgut Özal Parkı'ndaki Çocuk Kütüphanesi oldu. Burada dört farklı okuldan gelen öğrenciler kütüphane de hem kitap okudu hem de değişik kitap tasarımları yaptı. Velilerin de eşlik ettiği etkinlikte öğrencilerin mutluluğu gözlerden kaçmazken, velilerin de etkinlikten memnun oldukları görüldü.

ARAZ: ÇOCUKLAR ADINA YAPILAN HERŞEY ÇOK GÜZEL

Yaptıkları etkinlikle ilgili Gazete İpekyol'a konuşan Sevgi Erdoğan Park Yöneticisi Zeynep Araz, "Okuma kültürünün yaygınlaştırılması için geliştirilen bir projedir. Üç haftalık bir proje, üç haftanın sonunda gerçekleştirdiğimiz bir kapanış şenliğidir. Bugüne denk getirmemizin sebebi ise 31 Mart'ın Kütüphaneler haftasının son günü olması. Hem çocukların çocuk kütüphanesini tanıması hem de kitap ayracı ve tasarımıyla bunu desteklemelerini istedik. Keyifli ve verimli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Velilerde çok keyif aldılar hatta onlarda kitap ayracı ve tasarımı yapmak istediler. Zaten onlarında kütüphaneyi gezmelerini istedik. Çocuklarını getirebilsinler. Eyyübiye biliyorsunuz dezavantajlı bir bölgedir. Çocukların buraya gelmesi, buradaki etkinliklerden faydalanması çok mümkün olmayacaktı. Bu sayede hem kütüphaneyi görmüş oldular hem de keyifli, verimli bir gün geçirmiş oldular. Hedef kitlem elbette ki her zaman çocuklar oldu. Bunun için de gönüllüler ve velilerde var ama en fazla ağırlık verdiğimiz çocuk grupları oluyor. Çocuklar adına yapılan her şey çok güzel aslında" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel TEGV Çocuklara Kitabı Sevdiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement