Tekirdağ'da Hayvanları Sokağa Terk Etmek Yasaklandı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Hayvanları Sokağa Terk Etmek Yasaklandı

Tekirdağ\'da Hayvanları Sokağa Terk Etmek Yasaklandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı meclis kararıyla hayvanların sokağa terk edilmesini yasakladı.

03.07.2015 19:16  Güncelleme: 10:25

Kararla ayrıca hayvanları kaybolanların 15 gün içinde belediye dilekçe ile başvurma zorunluluğu getirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi, sahipli ya da sahipsiz hayvanların sokağa terk edilmesini engellemek için harekete geçti. Meclis hayvanların sokağa terk edilmesini yasaklarken, kaybolma durumunda da sahiplerinin 15 gün içinde belediyeye başvurma zorunluluğa getirdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, belediyelerin görevinin sadece insanlara yönelik olmadığını söyleyerek, "En az bizler kadar yaşama haklarına sahip olan hayvanların da refah ve mutluluğunu sağlamaktır. Bu nedenle kentte, sahipli ya da sahipsiz olduğuna bakılmadan tüm hayvanlarla ilgili çalışmalara başladı. Bu çalışmalarla hem hayvanların, hem de kurallara uymayan hayvan sahiplerinin yaptıklarından dolayı vatandaşlarımızın mağduriyetleri önlenecektir" dedi.

BU KARARLAR DA UYGULANACAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı toplantısında ayrıca, gezdirilen köpeklerein tasmalarına sahiplerinin açık adres bilgilerinin yer alması, 15 yaşından küçüklerin, yanlarında reşit bir kimse olmadan halka açık yerlerde köpek dolaştırmaması, halka açık alanlarda köpeklerin tasmasız ve serbest dolaştırılmaması, köpek dışkılarının sahiplerince derhal kaldırılmasını da karar altın aldı. Meclis kararına uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanuna hükümlerine göre idari para cezası kesilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Hayvanları Sokağa Terk Etmek Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement