Tekirdağ Telefon Dolandırıcılarına 80 Bin Lira Kaptırdılar - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Telefon Dolandırıcılarına 80 Bin Lira Kaptırdılar

Tekirdağ Telefon Dolandırıcılarına 80 Bin Lira Kaptırdılar

Telefon dolandırıcılarına 80 bin lira kaptırdılarTEKİRDAĞ'da telefon dolandırıcıları kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, İbrahim ve Şerife Mutlu çifti ile çocukları Emre'yi aynı anda arayıp 'paranızı terör örgütü ele geçirdi' diyerek 80 bin lira dolandırdı.

28.10.2016 11:53

Telefon dolandırıcılarına 80 bin lira kaptırdılar

TEKİRDAĞ'da telefon dolandırıcıları kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, İbrahim ve Şerife Mutlu çifti ile çocukları Emre'yi aynı anda arayıp 'paranızı terör örgütü ele geçirdi' diyerek 80 bin lira dolandırdı. Bankadaki parasını kendi eliyle dolandırıcılara verdiği için gözyaşı döken Şerife Mutlu, "Babamdan kalan mirasla oğlumu okutmak istiyordum, bizi kandırdılar" dedi.

Süleymanpaşa İlçesi Çınarlı Mahallesi'nde oturan İbrahim ve Şerife Mutlu çifti, telefon dolandırıcılarının hedefi oldu. Mutlu çiftinin yanı sıra lise mezunu oğulları Emre'yi de aynı anda arayan telefon dolandırıcıları banka bulunan 80 bin liranın terör örgütü tarafından bloke edildiğini, şüphelileri yakalamak için parayı kendilerine teslim etmeleri gerektiğini söyledi. Arayanların savcı ve polis olduğunu zanneden Mutlu ailesi, telaşa kapıldı. Telefon dolandırıcıları baba İbrahim ve oğlu Emre'yi evden uzaklaştırmak için Çorlu Adliyesi'ne gönderen şüpheliler, Şerife Mutlu'ya bankadaki parayı çektirip, evinin önünde aldıktan sonra ortadan kayboldu. Dolandırıldıklarını anlayan İbrahim ve Şerife Mutlu çifti polise giderek şikayette bulundu.

Babasından kalan 80 bin lira mirası, liseden mezun olan oğlu Emre'nin üniversite eğitimi için ayırdığını anlatan Şerife Mutlu, dolandırıcılara parasını kaptırdığı için gözyaşlarına boğuldu. Telefon dolandırıcılarının eşi ve oğlunun yanı sıra kendisini de arayıp, oyaladığını ve başkasıyla irtibat kurmasını engellediğini ifade eden anne Mutlu, "Terör örgütü deyince telaşa kapıldık, aynı anda hepimizi aradılar. Babamdan kalan miras olarak 80 bin liramız bankadaydı. Liseden mezun olan oğlumun üniversite eğitimi için saklıyorduk. Eşimi ve oğlumu Çorlu'ya gönderip bana bankadan parayı çektirdiler ve alıp gittiler. Şüphelendiğim halde korkumdan parayı verdim. Dolandırıldığım için çok üzgünüm oğlumun geleceği olarak o parayı görüyordum" dedi.

Baba İbrahim Mutlu da kendisini savcı olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının oyununa geldiğini anlatarak şunları söyledi:

"Telefondaki kişi bana 'biz adliye sarayından arıyoruz, sizin bir miktar paranız varmış, bu paraya şüpheli şahıslar el koymuş, çalınmaması için, size yardım amaçlı bu paraya el koyduk emniyet olarak' dedi. Bende inandım. Sonra telefonla konuşmayı sürdürdüler. Çorlu'ya yönlendirdiler, sonra Tekirdağ'a geri çağırdılar. Bizi evden uzaklaştırıp oyaladılar. Aynı anda eşimle de konuşup parayı almışlar. Biz dolandırıcılara kandık, başkalarının canları yanmasın yetkililerden bu kişilerin bulunmasını istiyorum. Yani benim ömrüm biter bu parayı hayatta bulamam. Çocuğumun geleceği söz konusu, istikbalini çaldılar oğlumun. Bu para bulunmadığı sürece çocuğumu okutamam"

"SONRA ARAYIP DALGA GEÇTİLER"

Lise mezunu Emre Mutlu ise liseden yeni mezun olduğunu belirterek doktor olayı hayal ettiğini söyledi. Dolandırıcıların daha sonra yeniden arayıp kendileriyle dalga geçtiğini kaydeden Emre Mutlu, "Ben doktorluğu hedefliyordum, elektrik mühendisliği bölümlerine yerleşecek kadar puanı ilk sınavda gayet rahat almıştım, yüzde 50 burslu olarak. Bir sene daha şansımı denemek istemiştim. Ertesi gün bizi tekrar aradılar. Anneme açtırdım telefonu. Adam 'Emre Bey orada mı?' diye sormuş. Telefonu aldım adamı da sesinden tanıdım. Bizzat konuştuğum adamdı. Telefondaki dolandırıcı 'ver lan şu parayı demiştim. Ne oldu?' diyerek bana güldü. Resmen bizimle dalga geçti' diye konuştu.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Mutlu ailesinin başvurusu üzerine telefon kayıtlarını incelemeye alarak olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Telefon Dolandırıcılarına 80 Bin Lira Kaptırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement