Telefonla Konuşmak İçin Tepelere Çıkıyorlar - Muş - Son Dakika
Güncel

Telefonla Konuşmak İçin Tepelere Çıkıyorlar - Muş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Köylülerden genel görüntüler Dağa çıkarken görüntüler Cep Telefonlarıyla konuşurken görüntü Köy Muhtarı Saddetin Sağın'ın açıklaması Yukarısızma Köy Muhtarı Tahir Kapişgay'ın açıklaması Telefonla konuşmak için tepelere çıkıyorlar Muş'a bağlı Yukarısızma ve Çiçekli köylerinde vatandaşlar, GSM hatları çekmediği için köy dışındaki yüksek tepelere çıkarak cep telefonlarıyla görüşüyor Muş'un Yukarısızma ve Çiçekli köylerinde GSM hatları çekmeyen vatandaşlar, yüksek tepelere çıkarak yakınlarıyla telefon görüşmesi yapıyor.

01.04.2016 22:39

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Köylülerden genel görüntüler

Dağa çıkarken görüntüler

Cep Telefonlarıyla konuşurken görüntü

Köy Muhtarı Saddetin Sağın'ın açıklaması

Yukarısızma Köy Muhtarı Tahir Kapişgay'ın açıklaması Telefonla konuşmak için tepelere çıkıyorlar

Muş'a bağlı Yukarısızma ve Çiçekli köylerinde vatandaşlar, GSM hatları çekmediği için köy dışındaki yüksek tepelere çıkarak cep telefonlarıyla görüşüyor

Muş'un Yukarısızma ve Çiçekli köylerinde GSM hatları çekmeyen vatandaşlar, yüksek tepelere çıkarak yakınlarıyla telefon görüşmesi yapıyor.

Merkeze 32 kilometre uçaklıktaki Çiçekli köyünde, telefonla konuşabilmek için bir buçuk kilometre uzaklıktaki su deposunun üzerine çıkmak zorunda kaldıklarını anlatan muhtar Sadettin Sağın, Türkiye'de 4.5 G'ye geçilmesine rağmen köylerinde hala şebeke sorunu yaşanmasını kabul edemediklerini söyledi.

Sağın, 200 nüfuslu köylerinde her evde en az 4 telefonun bulunduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Türkiye, dün gece itibariyle 4.5 G'ye geçerken biz hala telefonla konuşmak için dağa çıkıyoruz. Köyümüzün etrafının dağlarla çevrili olması nedeniyle şebekeler çekmiyor. İstanbul, Bursa, Ankara'daki yakınlarımızı, askerdeki çocuklarımızı arayamıyoruz. ya da yüksek yerlere çıkmak zorunda kalıyoruz. Biz defalarca müracaat ettik ancak olumlu sonuç alamadık."

Yukarısızma köyü muhtarı Tahir Kapişgay da 40 haneli köylerinde cep telefonları çekmediği için yüksek tepelere çıkmak zorunda kaldıklarını aktararak, "Köyümüz ile Çiçekli köyü birbirine çok yakın. Bizler için ortak bir baz istasyonu kurulursa bu sıkıntılar tamamen ortadan kalkacak. Vatandaşlar şebeke olmadığı için cep telefonlarını kullanamıyor." diye konuştu.

Telefonla Konuşmak İçin Tepelere Çıkıyorlar - Muş
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Telefonla Konuşmak İçin Tepelere Çıkıyorlar - Muş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement