Temposu Yüksek Olanların Kendini İyi Hissetme Rehberi - Son Dakika
Güncel

Temposu Yüksek Olanların Kendini İyi Hissetme Rehberi

Temposu Yüksek Olanların Kendini İyi Hissetme Rehberi

Türkiye'de well-being ismi son yıllarda daha sık duyulmaya başlamış olsa da, aslında bu kelimenin içerdiği "kendini iyi hissetme yöntemleri" insanların hayatına çok daha önce girdi.

31.07.2013 11:05

Uplifers.Com

'Hayattan zevk almak, çok daha verimli ve kaliteli yaşamak için' mottosuyla yola çıkan Türkiye'nin ilk well-being sitesi Uplifers.com günlük yaşamın yüksek temposunda kendini iyi hissetmek isteyenler için hazırladığı makaleler, öneriler ve paylaşımlarla tam bir rehber oluyor.

Pozitif yaşamın değeri

Uplifers.com'un fiziksel, ruhsal ve sosyal alanlarda pozitif yaşamaya dikkat çekmek istediğini belirten Uplifers.com Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Eda Günay; 'İçinde olduğumuz düzen içinde gerek ekonomik, gerekse sosyal yaşamda, bireyin yaşam kalitesini artırması kendi elinde. Bu bağlamda, bireyler fiziksel ve ruhsal tatmini sağlamak adına yol gösteren yayınlara, destekleyici araçlara ve danışmanlara ihtiyaç duyuyor. Biz de pozitif yaşamın değerini biliyor, yoğun çalışma temposu içinde, kişilerin kendilerine zaman ayırmalarını sağlıyor ve "gerçek bir mutluluk" yolundaki adımlarını belirlerken onlara yardımcı olmak için çalışıyoruz' diyor.

Takipçi sayısı 9 ayda 90.000'i aşan Uplifers.com kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Eda Günay sözlerine şöyle devam ediyor; 'Türkiye'de, Amerika ve Avrupa'da sunulan hizmetlerin büyük kısmı bulunuyor, ama sayıları az. Burada well-being teması ağırlıklı olarak kişisel çabalarıyla daha verimli, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeye çalışan kişiler tarafından uygulanıyor. Örneğin, Türkiye'de yılda 700 bin kişi spor salonlarına giderken, bu rakamın 5 yıl içerisinde 5 kat artması bekleniyor. Bunun yanı sıra, kaliteli yaşamı benimsemiş Türkiye'nin önde gelen bazı marka ve kuruluşlarıyla da iş birliği içinde projeler hazırlıyoruz. Böylece bu markalar da müşterilerine artı değer katmış oluyorlar'.

Dünyada well-being hayatın her alanında…

Avrupa ve Amerika'da well-being hayatın her alanında insanların karşısına çıkıyor; kitapçılarda bulunan self-help bölümleri, her köle başında bulunan alternatif tıp hizmeti sunan merkezler, spalar, doğal yaşam ürünleri, çiğ yemekten vegan tercihlere kadar farklı yaşam biçimlerine hitap eden restoranlar, artan spor salonları ve egzersiz biçimleri, doğal terapi sunan merkezler, bloglar, kişisel gelişim seminerleri...

Uplifers.com'a göre well-being'i yaşam tarzı olarak benimseyen kişilerin tanımı ise şöyle:

Yüksek ve kaliteli yaşam biçimini hayat tarzı edinmiş

Kendini fitness ve sağlık konusunda geliştiren

Kişisel gelişimine önem veren

Haftasonları yeni mekan deneyen

'İş zamanı iş, tatil zamanı tatil' diyen

Mutluluk yolunda kendini geliştirmeye açık bireyler

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Temposu Yüksek Olanların Kendini İyi Hissetme Rehberi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement