TEOG Sınavı'nda Puanlar Yanlış Hesaplandı - Son Dakika
Güncel

TEOG Sınavı'nda Puanlar Yanlış Hesaplandı

TEOG Sınavı\'nda Puanlar Yanlış Hesaplandı

Dün açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sınav sonuçlarında puanlama hatası yapıldığı iddia edildi.

21.01.2014 16:25  Güncelleme: 16:27

Dün açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınav sonuçlarında puanlama hatası yapıldığı iddia edildi.

Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları sonuçları dün açıklandı. Elazığ Mehmet Mihri Ortaokulu'nda öğrenim gören Sidar Yıldız adlı bir öğrencinin sınav sonucunun yanlış hesaplandığı iddia edildi. Elazığ Mehmet Mihri Ortaokulu 8. sınıfta öğrenim gören Sidar Yıldız'ın babası Boybey Yıldız, İHA'ya yaptığı açıklamada, oğlunun en başarılı olduğu dersten sıfır almasına anlam veremediklerini ifade etti.

"OĞLUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"

Boybey Yıldız, sınavda sıfır alan oğlunun psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Baba Yıldız, "Benim çocuğum 8. sınıfta okuyor. Yılda iki kez bu sınav yapılıyor. Benim oğlum ilk sınavda inkılap tarihinden 98 puan aldı, ancak açıklanan sonuçlara göre aynı dersten bu kez sıfır puan aldı. Bir ay aradan sonra yapılan sınavda çocuğumun sıfır alması imkansız. Olayı duyduğumda şoke oldum. Oğlum da bu sonuçlardan sonra strese girdi, hatta intihar etmeyi bile düşündü. Ben de okul idarecilerine durumu bildirdim ve Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe gönderdim. Bir yanlışlık olduğunu kabul ettiler, umarım en yakın zamanda bu sorun çözüme kavuşur" şeklinde konuştu.

OKUL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Elazığ Mehmet Mihri Ortaokulu Müdürü Hasan Düzgün de konuyla ilgili açıklama yaptı. Düzgün, "Sidar Yıldız adlı öğrencimizin açıklanan sonuçlarına göre inkılap tarihi dersinden sıfır aldığını öğrendik. Öğrencinin babası da konuyla ilgili bize şikayetlerini bildirdi. Biz de bakanlık ile gerekli yazışmaları yaptık. Aynı sınıfta okuyan Hasan Örün adlı bir öğrenci de inkılap tarihi dersinden sıfır aldı. Ben kitapçık türünün yanlış işaretlenmiş olabileceği kanaatindeyim. Bakanlıktan gelecek sonucu bekleyeceğiz" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TEOG Sınavı'nda Puanlar Yanlış Hesaplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement