Terhisine 1 Ay Kala Şehit Olan Er Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Terhisine 1 Ay Kala Şehit Olan Er Toprağa Verildi

Terhisine 1 Ay Kala Şehit Olan Er Toprağa Verildi

Adıyaman'da, Askeri Aracın Kontrolden Çıkarak Devrilmesi Sonucu Terhisine 1 Ay Kala Şehit Olan 22 Yaşındaki İsmail Saygılı'nın Cenazesi Köyünde Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

20.01.2011 15:53

Adıyaman'da, askeri aracın kontrolden çıkarak devrilmesi sonucu terhisine 1 ay kala şehit olan 22 yaşındaki İsmail Saygılı'nın cenazesi köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan ve atış eğitimi için Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'na giden askerleri taşıyan aracın dün sabah saatlerinde devrilmesi sonucu 2 er şehit olurken, 16 asker de yaralanmıştı. Terhisine 1 ay az süre kaldığı belirtilen şehitlerden 89/4 tertip er İsmail Saygılı'nın cenazesi bugün sabah saatlerinde memleketi Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Karacaören Köyü'ne getirildi.

Öğle vaktine kadar baba evinde tutulan şehidin cenazesi daha sonra köy meydanına getirildi. Öğle namazının ardından gerçekleştirilen cenaze törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanetin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan ile şehidin yakınları ve çok sayıda köylü katıldı. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı cenaze töreninde şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından kılınan cenaze namazında şehit erin annesi Şefika Saygılı, ablası Ummuhan Saygılı ve yengesi Aylin Saygılı da erkeklerle birlikte ön sırada saf tuttu. Cenazede şehidin ablası Ummuhan Saygılı, gözyaşı dökerek kardeşinin fotoğrafını okşarken, yeğenleri Burak ve Rümeysa Saygılı da, amcalarının fotoğrafı önünde ağladı.Daha sonra omuzlara alınan şehidin cenazesi köy mezarlığına kadar taşındı. Cenaze taşınırken, köy meydanında daha önce yapılan asker eğlencesinde duvara yazılan '89/4' yazısı dikkat çekti. Mezarlığa getirilen şehit erin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Onur BAYRAM- Murat ARISOY/SİNANPAŞA (Afyonkarahisar), (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terhisine 1 Ay Kala Şehit Olan Er Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement