Terör Örgütü 17 Kasım'ın Üyesi Ksiros'tan Tehdit Mektubu - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütü 17 Kasım'ın Üyesi Ksiros'tan Tehdit Mektubu

Terör Örgütü 17 Kasım\'ın Üyesi Ksiros\'tan Tehdit Mektubu

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğine yönelik saldırıda da Ksiros, yılbaşında firar etmesinin ardından yakalanmaya çalışılıyor.

20.01.2014 19:10

17 Kasım terör örgütü üyesi firari Hristodulos Ksiros, iktidar karşıtı olarak bilinen bir internet sitesine devlet ve medyaya karşı tehdit ve hakaret içeren bir mektup ile video gönderdi.

Ksiros, "Bir saatlik özgür hayatı 40 yıllık esaret ve hapse tercih ederim" ifadelerine yer verdiği mektubunda "14-1-14, Hristodulos Ksiros, 17 Kasım'ın Serbest üyesi" şeklinde imza attı.

Ksiros, gerek mektup gerekse videoda ülkedeki siyasi ve ekonomik gelişmeleri yorumladı. Gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtlayan Kamu Güvenliği Bakanı Nikos Dendias,  "Herhangi bir teröristin ve özellikle Hristodulos Ksiros'un düşüncelerini yorumlamaya neden görmüyorum "şeklinde konuşarak, Yunan halkına ilgili polis makamlarının görevlerini sorumluluklarını yerine getirmeleri yönünde teminat verdiğini söyledi.

Adalet Bakanı Haralambos Athanasiu ise teröristlerin beyanlarına Anayasa çerçevesinde Adalet tarafondan yanıtlandığını kaydetti. Koridalos hapishanesinde tutuklu bulunan Ksiros, Noel Bayramı sırasında firar etmiş, Yunan polis birimleri ise yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatmıştı.

17 Kasım terör örgütü 1991-1994 yılları arasında Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği görevlilerine yönelik saldırılarda Çetin Görgü, Ömer Haluk Sipahioğlu öldürülmüş, Büyükelçilik Müsteşarı Deniz Bölükbaşı, İdari Ateşe Nilgün Keçeci ve şöför Adil Yıldırım yaralanmıştı. Hristodulos Ksiros, 6 defa meübbet hapis cezasına çarptırılmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütü 17 Kasım'ın Üyesi Ksiros'tan Tehdit Mektubu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement