Tgb'den Taksim'de Cumhuriyet Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Tgb'den Taksim'de Cumhuriyet Yürüyüşü

Tgb\'den Taksim\'de Cumhuriyet Yürüyüşü

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHATürkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisine üye bir grup, Cumhuriyetin 93. yılında İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenledi.

29.10.2016 19:44

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Vatan Partisine üye bir grup, Cumhuriyetin 93. yılında İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenledi.

Saat 17.00 sıralarında Tünel Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında cadde üzerinde bulunan binalardan pankartlar açıldı. Bir binadan açılan 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir'in pankartı dikkat çekti.

"CUMHURİYETİ KUŞATTILAR AMA TESLİM ALAMADILAR"

Galatasaray Meydanı'na gelen grup adına Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Çağdaş Cengiz basın açıklaması yaptı.

Cengiz, "Vaziyetleri ortada; İşte FETÖ, işte bölücü terör örgütü PKK, yobaz terör örgütü IŞİD ve bu hain çetelerin ipini tutan Amerikan emperyalizmi. Cumhuriyeti kuşattılar ama teslim alamadılar. Şimdi Cumhuriyet onları kuşatıyor. En ufak şüphemiz yok yine onlar teslim olacak" dedi.

"CUMHURİYETE DOKUNAN YANAR"

Cengiz, "Tertipler döneminde FETÖ'ye karşı çıkanlar için söylenirdi. 'Dokunan yanar' Şimdi görüyoruz kimin yandığını. Fethullah' a karşı çıkmak için değil, el sıkışmak için dokunanlar yanıyor. Asıl Cumhuriyet'e dokunan yanar. Cumhuriyet'i yangınlara atanlar şimdi kendileri yanıyorlar. Ama Cumhuriyet o yangınlarla yanmaz. Çünkü bu millet Cumhuriyeti o yangınlar içinde yarattı. Ona ateş işlemez" ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgb'den Taksim'de Cumhuriyet Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement