Ticaret Eski Bakanı Ahmet Türkel Son Yolculuğu Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Ticaret Eski Bakanı Ahmet Türkel Son Yolculuğu Uğurlandı

Ticaret Eski Bakanı Ahmet Türkel Son Yolculuğu Uğurlandı

BURSA (İHA) – Eski Ticaret Bakanı Ahmet Türkel, Bursa'nın İnegöl ilçesinde toprağa verildi.

31.07.2013 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA (İHA) – Eski Ticaret Bakanı Ahmet Türkel, Bursa'nın İnegöl ilçesinde toprağa verildi.

Cenazesi İnegöl'e getirilen Ahmet Türkel, Türk bayrağına sarılı tabutla Mahalle Konağı ve Aşevi kullanılan kendi adının verildiği eski konağına getirildi. Konak bahçesinde yapılan duanın ardından cenaze, İshakpaşa Camii'ne getirildi. Türkel'in eşi İkbal, oğulları Yaşar Oğuz ve Haluk Türkel, camiye gelen cemaatin başsağlığı dileklerini alırken, gözyaşlarını tutamadılar. Türkel'in cenazesi ikindi namazını müteakip Müftü Bayram Canbey nezaretinde kıldırılan cenaze namazının ardından, tören mangası eşliğinde cenaze aracıyla Mahmudiye mezarlığına getirilen naaş, dualar ve gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmet Su, Bursa Vali Vekili Adnan Çakıroğlu, İnegöl Kaymakam Vekili Cemil Aksak, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Çağlayan, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen ve Turgay Yel, AK Parti bazı yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Belediye Eski Başkanları Cemal Arık ve Refik Tabakoğlu, DP İlçe Başkanı Selim Sani, AK parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, bazı oda ve dernek başkanları ile çok sayıda dost ve akrabaları ile cemaat katıldı.

İnegöl'e getirdiği hizmet ve yatırımlarla adından söz ettiren İnegöl'ün ilk ve tek bakanı merhum Ahmet Türkel'in ismi, İnegöl İmar ve Çevre Yolunda, kendine ait olan konağın restore edilmesi ile oluşturulan Mahalle Konağı ve Aşevinde yaşatılıyor.

Ahmet Türkel, Bursa milletvekili olarak 1967-1969 ve 1973-1974 dönemindeki 36. Naim Talu Başbakanlığındaki hükümette Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ticaret Eski Bakanı Ahmet Türkel Son Yolculuğu Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement