Tır Tiyatrosu Kefken ve Karaağaç'ta Perde Açtı - Son Dakika
Güncel

Tır Tiyatrosu Kefken ve Karaağaç'ta Perde Açtı

Tır Tiyatrosu Kefken ve Karaağaç\'ta Perde Açtı

Tır Tiyatrosu, Eylül ayında da Kocaeli yollarında

19.09.2012 11:57

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tiyatroyu vatandaşın ayağına götüren Tır Tiyatrosu Kocaeli'ni gezmeye devam ediyor. Yaz aylarında "Yedi Köyün Yargıcı" adlı oyunla Gölcük'ten Kartepe'ye kadar 20 ayrı köyde perde açan Tır Tiyatrosu, Eylül ayında da aynı temposunu sürdürüyor.

TIR TİYATROSU KEFKEN VE KARAAĞAÇ'TAYDI

Tır Tiyatrosu geçtiğimiz hafta, "Yedi Köyün Yargıcı" adlı oyunla Kandıra'nın Kefken ve Karaağaç beldelerine konuk oldu. Özellikle yöre haklı ve tatilcilerden oluşan kalabalık bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle takip edilen oyun, dakikalarca alkışlandı. Köylüleri kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının, kendi kurduğu tuzaklara düşmesini komik ve eğlenceli bir dille aktaran oyun ilgiyle izlendi. Tır Tiyatrosu yarın da (Perşembe) Gölcük'ün Yazlık beldesinde perde açacak.

ZENGİN FOLKLORİK MOTİFLER İÇERİYOR

Sönmez Atasoy'un yazdığı, Melih Düzenli'nin yönettiği zengin folklorik motifler taşıyan oyunun yönetmen yardımcılığını Bülent Baytar, asistanlığını ise Çağrı Mengüç yaptı. Çevre düzenini Adnan Yılmaz ile Rona Topçuoğlu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği, kostüm düzenlemesinde Veysel Çıracı, bağlamada Haluk Dolanbay, ses tasarımında Mehmet Cebe'nin yer aldığı oyunda; Ahsen Gül Ever, Cemal Aldiç, Koray Onur, Levent Muratoğlu, Tekin Ezgütekin ve Zeynep Özan rol alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tır Tiyatrosu Kefken ve Karaağaç'ta Perde Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement