Tır Tiyatrosu'na Vatandaşlar Büyük İlgi Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Tır Tiyatrosu'na Vatandaşlar Büyük İlgi Gösterdi

Tır Tiyatrosu\'na Vatandaşlar Büyük İlgi Gösterdi

Derbentliler "Yedi Köyün Yargıcı" adlı oyunu büyük bir ilgi ile izledi.

22.06.2012 14:41

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gezici Tır Tiyatrosu "Yedi Köyün Yargıcı" adlı oyununun ilk gösterimini Derbent'te gerçekleştirdi. Başta çocuklar olmak üzere Derbentliler ayaklarına kadar gelen oyunu büyük bir ilgi ile izledi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Derbent Pazar Yeri'nde özellikle bayan ve çocuklardan oluşan kalabalık bir izleyici topluluğu tarafından büyük bir dikkat ve beğeni ile izlenen "Yedi Köyün Yargıcı" isimli oyun dakikalarca ayakta alkışlandı.

KOCAELİ'NİN HER YERİNDE

Tiyatro sanatının sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması; yaşamın her alanının bir tiyatro sahnesi olduğunun vurgulanması, çeşitli nedenlerle tiyatroya gitme imkânı bulunmayan yurttaşlarımızın da bu olanağa kavuşması amaçlarına dönük olarak gerçekleştirilen Gezici Tır Tiyatrosu etkinlikleri yaz sezonu süresince kentimizin 40 farklı yerinde seyirci ile buluşacak.

MELİH DÜZENLİ YÖNETİYOR

Halkı kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının, kendi kurduğu tuzaklara düşmesini komik ve eğlenceli bir dille aktaran oyunun yönetmenliğini Melih Düzenli yapıyor. Sönmez Atasoy'un yazdığı ve zengin folklorik motifler taşıyan oyunun yönetmen yardımcılığında Bülent Baytar, asistanlığında ise Çağrı Mengüç görev alıyor. Çevre düzenini Adnan Yılmaz ile Rona Topçuoğlu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği, Kostüm düzenlemesinde Veysel Çıracı, Bağlamada Haluk Dolanbay, Ses tasarımında ise Mehmet Cebe'nin yer aldığı oyunda Ahsen Gül Ever, Cemal Aldıç, Koray Onur, Levent Muratoğlu, Tekin Ezgütekin ve Zeynep Özan rol alıyor.

TIR TİYATROSU PAZARTESİ GÜNÜ KARATEPE KÖYÜ'NDE

Tır tiyatrosu pazartesi günü "Yedi Köyün Yargıcı adlı oyun ile Karatepe Köyü'nde 21.00'de perde açacak. Aynı oyun 26 Haziran Salı Avluburun Köyü, 28 Haziran Perşembe Ketenciler Köyü ve 29 Haziran Cuma günü ise Servetiye Köyü'nde aynı saatte vatandaşlarla buluşacak.

Tır Tiyatrosu'nun Temmuz ayı programı ise şöyle:

02 Temmuz Pazartesi Tepecik Köyü

03 Temmuz Salı Doğantepe Köyü,

05 Temmuz Perşembe Yazlık Köyü

06 Temmuz Cuma Saraylı Köyü,

09 Temmuz Pazartesi Hasaneyn Köyü,

10 Temmuz Salı Hamidiye Köyü

12 Temmuz Perşembe Dereköy

13 Temmuz Cuma Yalakdere Köyü

14 Temmuz Cumartesi Kızderbent Köyü

Tır Tiyatrosu Ağustos ayında Derince, Körfez, Kandıra, Gebze, Dilovası, Çayırova ve Darıca'da perde açacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tır Tiyatrosu'na Vatandaşlar Büyük İlgi Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement