TKDK'dan Yenilenebilir Enerjiye 65 Hibe - Son Dakika
Son Dakika Logo

TKDK'dan Yenilenebilir Enerjiye 65 Hibe

TKDK\'dan Yenilenebilir Enerjiye 65 Hibe
29.01.2016 11:37

Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu 1 Megawatt kapasiteye kadar olan yatımlarda, 500 bin avro yatırım tutarının yüzde 65'ini hibe olarak sunacaklarını açıkladı.

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim 1 Megawatt (MW) kapasiteye kadar olan yatımlarda, 500 bin avro yatırım tutarının yüzde 65'ini desteklediklerini ve yatırımların KDV'den muaf olduğunu ifade etti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, Şanlıurfa'daki stratejik sektörler başta olmak üzere ilin temel sorunlarının çözümünde kamu kurumları, yarı kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri ile üniversitenin daha fazla iş birliği içerisinde çalışması amacıyla; 2010 yılında, Şanlıurfa Sanayisinin Yeniden Yapılandırılması Projesi (SSYYP) kapsamında kurulan '' Şanlıurfa Yerel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Platformu (ŞUYERGEP)''nun Vali İzzettin Küçük başkanlığında 27.01.2016 tarihinde Nevali Otel'de düzenlediği Platform Koordinasyon ve Planlama toplantısına katıldı.

Vali İzzettin Küçük başkanlığında, kamu kurumları, yarı kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda Dr. Sadık Yetim, IPARD II programı kapsamında desteklenen sektörler, destek oranları, başvuru koşulları hakkında bilgi verdikten sonra, yenilenebilir enerji desteklemeleri hakkında sunum yaparak detaylı bilgi verdi. IPARD-II programı kapsamında enerji yatırımlarına 3 başlık altında destek verileceğini belirten Dr. Yetim, bu sektörleri;

IPARD Kapsamında Desteklenecek Sektörlere Ait İşletmelerin/Tesislerin Kendi Tüketimini Karşılayabilmesine Yönelik Yenilenebilir Enerji Yatırımlar, Kırsal Altyapı Hizmetlerine Fiziki Yatırımlar ve Kapsamında Yenilenebilir Enerji Yatırımları olarak sıraladı.

Dr. Yetim, yenilenebilir enerji kapsamında, 1 Megawatt (MW) kapasiteye kadar olan yatımlarda, 500 bin avro yatırım tutarının yüzde 65'ini desteklediklerini ve yatırımların KDV'den muaf olduğunu ifade ederek, Şanlıurfa'da yenilenebilir enerji yatırımlarına yoğun bir talep olduğunu ekledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel TKDK'dan Yenilenebilir Enerjiye 65 Hibe - Son Dakika


Advertisement