Tokat 1. Okul Yöneticileri Kongresi - Son Dakika
Güncel

Tokat 1. Okul Yöneticileri Kongresi

Tokat 1. Okul Yöneticileri Kongresi

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, yeni eğitim sistemi çerçevesinde okullarda yapılandırma çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

20.06.2012 13:38

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, yeni eğitim sistemi çerçevesinde okullarda yapılandırma çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Tokat Valiliği, GOÜ Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Tokat 1. Okul Yöneticileri Kongresi" Taşlıçiftlik Yerleşkesi Konferans Salonu'nda başladı. Eğitim Fakültesi Araştırma Görevlisi Yunus Utkan Özdemir tarafından verilen piyano dinletisinin ardından Tokat 1. Okul Yöneticileri Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nail Yıldırım açılış konuşmasında kongrede 28 bildiri sunulacağını kaydetti. Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Sadettin Yazı, okul yöneticilerinin olumlu çalışmalarını bu kongrede paylaşmaları ile büyük sinerji oluşturmayı arzu ettiklerini söyledi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Baloğlu da kongre ile öncelikle amaçlarının deneyimleri ve olumlu örnekleri paylaşmak olduğunu kaydetti. GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise konuşmasında önümüzdeki günlerde bilimsel teknolojik araştırma merkezinden Teknopark'a kadar bir çok fiziki mekanın hayata geçmesi ile birlikte imkanların iyileşerek akademik ortamda öğretim elemanları ile daha iyi eğitim öğretim imkanları sunacaklarını söyledi. Son olarak kürsüye gelen Vali Yılmaz, 3 yıllık görevi süresince eğitim öğretimde yakaladıkları katkı başarıdan dolayı okul yöneticilerine teşekkür etti. Tokat'ın üniversiteye girişte 60. sıralardan ilk 10'lara geldiğini belirten Vali Yılmaz, "Bunda siz idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, veliler ve öğrencilerin katkısı bizleri daha iyi yerlere gelme adına umutlandırdı. Bu toplantı yakaladığımız başarı da belki varsa eksikliklerimiz bir eğitim öğretim yılı sonunda muhasebemizi yapma anlamında önemli" dedi.

Vali Yılmaz ayrıca, yeni eğitim sistemi çerçevesinde okullarda yapılandırma çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Fiziki şartlar elverdiği ölçüde müstakil okullar yapmak şartı ile tamamladık. Geçişte eski alışkanlıklardan kaynaklanan bir takım uygulamalar olabilir. Bunun aşılması ile ilgili yaz tatili sürecini iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Tüm inşaat çalışmalarını okullarda tatil sürecinde tamamlanması, kaynakla ilgili problemde üzerimize varsa düşen buradan çözeceğimizi ifade ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından başkanlığını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Baloğlu'nun yaptığı ve Okul Müdürleri Hasan Öztürk, Abdulkadir Türk, Tekin Özgül, İsmail Sezer, Fahri Delen, Ramazan Maviş ve Aydın Demir'in konuşmacı olarak katıldığı ilk oturuma geçildi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tokat 1. Okul Yöneticileri Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement