Tokat Liseli Cafer, Bedensel Engelli Sınıf Arkadaşının Eli Ayağı - Son Dakika
Güncel

Tokat Liseli Cafer, Bedensel Engelli Sınıf Arkadaşının Eli Ayağı

Tokat Liseli Cafer, Bedensel Engelli Sınıf Arkadaşının Eli Ayağı

Tokat'ın Turhal ilçesindeki Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 17 yaşındaki Cafer Evgin, bedensel engelli sınıf arkadaşı Sedat Ergün'ün her ihtiyacını harşılıyor.

14.11.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Turhal ilçesindeki Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 17 yaşındaki Cafer Evgin, bedensel engelli sınıf arkadaşı Sedat Ergün'ün her ihtiyacını harşılıyor. Turhal'da Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Kasım ve Müzeyyen Ergün çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan Sedat Ergün, bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Kas zayıflığı nedeniyle annesinin yardımı ile eğitimini sürdüren Sedat Ergün'ün lisedeki en büyük destekçisi ise sınıf arkadaşı Cafer Evgin oldu. Dört yıl önce liseye başlayan Cafer Evgin, annesi Müzeyyen Ergün tarafından okula getirilen Sedat Ergün'ü görünce empati kurarak ona yardım etmeye başladı. Cafer Evgin, dört yıldır annesi tarafından okula getirilen Sedat Ergün'ü bazen sınıfa çıkardı, bazen de koluna girerek evine bıraktı. Bedensel engelli arkadaşının okuldaki bütün ihtiyaçlarını karşılayan Cafer Evgin, öğretmenlerinin ve arkadaşlarının takdirini topluyor.

"HER GÜN SEDAT'I BEKLİYORUM"

Okula, 20 kilometre uzaklıktaki Yenisu köyünden gelen Cafer Evgin, arkadaşı Sedat Ergün ile dört yıl önce tanıştığını belirterek, "Sedat çok iyi bir insan. Empati kurarak iyi bir arkadaş olduk. Birlikte ders çalışıyoruz. Gidiş geliş yaptığım için bazen onlarda kalıyorum, yardım ediyorum" dedi. Arkadaşı Sedat Ergün'ün çoğunlukla annesi tarafından okula getirildiğini ifade eden Evgin, "Bazen de ben getiriyorum. Her gün Sedat'ı bekliyorum. Bazen de evlerine gidip ben getiriyorum" diye konuştu. Sınıf arkadaşları ise Cafer ve Sedat'ın arkadaşlıklarının örnek olduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Liseli Cafer, Bedensel Engelli Sınıf Arkadaşının Eli Ayağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement