Tokat Şehit Babası ve Gazilere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Tokat Şehit Babası ve Gazilere Ziyaret

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar kapsamında gazi ve şehit yakınları ziyaret edildi.

12.07.2017 04:00

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlar kapsamında gazi ve şehit yakınları ziyaret edildi. Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, ilk olarak 15 Temmuz gazisi Hasan Yaşar ve 15 Temmuz gazisi Hasan Sarman'ı ziyaret etti. Ziyarette gazi Hasan Yaşar ve Hasan Sarman'a Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi.

Daha sonra 15 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisi binası önünde şehit olan Cengiz Polat'ın 3 ay önce Tokat'a yerleşen babası Fikret Polat ziyaret edildi. Ziyarette Tokat Valisi Ömer Toraman, şehidin babası Fikret Toraman bir süre sohbet etti. 15 Temmuz Şehidi Cengiz Polat'ın Babası Fikret Polat oğlunun darbe gecesi yemek yemeden ve abdestini aldıktan sonra darbecileri durdurmak için sokağa çıktığını söyledi. Baba Polat, "Oğlum işten eve geldi yatıyordu. Uçakların sesine uyandı. Abdestli namazlı birisiydi. Abdestinin aldı, yemek yiyecekti. Dışarı çıktı baktı arkadaşları çıkmışlar meydana, o da yemeğini yemeden gitti. 'Otur yemeğini ye dedim' ama dinlemedi. Havaalanına doğru gidiyoruz diyerek gitti. Ama havaalanına gidecek arkadaşı gelmemiş diğer arkadaşları gelmiş. Onlarla beraber meclise doğru otobüslerle gitmişler.Özel arabayla havaalanına gitmek için evden çıkmıştı. Saat 2'de bir telefon geldi 'oğlunuz yaralı' diye. Biz gittik hastanede arıyorduk. Ama acilde değil morgdaymış. Bir oğlum vardı o da gitti" dedi.

Tokat Valisi Ömer Toraman ise şehit babası Fikret Polat'a her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Tokat Şehit Babası ve Gazilere Ziyaret
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Şehit Babası ve Gazilere Ziyaret - Son Dakika


Advertisement