Tokat Yeniçeri Kıyafetiyle Kadınların Eğitimine Dikkat Çektiler - Son Dakika
Güncel

Tokat Yeniçeri Kıyafetiyle Kadınların Eğitimine Dikkat Çektiler

Tokat Yeniçeri Kıyafetiyle Kadınların Eğitimine Dikkat Çektiler

Yeniçeri kıyafetiyle kadınların eğitimine dikkat çektilerTokat'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üniversiteli kız öğrenciler, kadınların eğitime daha fazla önem vermesine dikkat çekmek için Yeniçeri kıyafeti giyip ellerindeki kalemlerle marş okudu.

08.03.2016 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeniçeri kıyafetiyle kadınların eğitimine dikkat çektiler

Tokat'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla üniversiteli kız öğrenciler, kadınların eğitime daha fazla önem vermesine dikkat çekmek için Yeniçeri kıyafeti giyip ellerindeki kalemlerle marş okudu.

Tokat'ta gönüllü turizm elçisi Fatma Esin Tuna beraberinde Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde okuyan kız öğrencilerle birlikte Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla farklı bir kutlama programı düzenledi. Yeraltı Çarşısı üzerinde toplanan bir grup üniversite öğrencilerinden bazıları kadınların eğitime daha fazla önem vermelerine dikkat çekmek için önce 14 kilo ağırlığındaki zırhlı Yeniçeri kıyafeti giydi, ardından ise ellerinde kalem tutarak Aysel Gürel'in 'kadın marşı'nı okudu. Çevrede bulunanların dikkatini çeken üniversiteli öğrenciler, bu etkinlikle kadınların eğitime önem vermesini istedi.

'KALEM BİZİM SİLAHIMIZ'

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mekatronik ve Enerji Kulübü öğrencilerinden Esra Çakır, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyerek, "Yeniçeri kıyafeti bizim zırhımız, eğitimimiz. Kalemimiz ise bizim silahımız. Kıyafet zaten çok ağır. Kadınlara bu dünyada ne kadar ağır yük düştüğünü ve kadının bunların altından ne kadar güzel kalktığını vurgulamak istiyoruz" dedi.

Kübra Okudan ise eğitim kadınlar için önemli olduğunu belirtmek için bu çalışmayı yaptıklarını söyledi. Etkinliği planlayan Fatma Esin Tuna da farkındalık oluşturmak için bu çalışmayı yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Kadının yükü gerçekten ağır. Tıpkı üzerlerindeki kıyafet gibi. Ama biz bu ağırlığın üzerinden kalkıyoruz. Kendimizi eğitimle donanımlı bir hale getirerek, kendimize ayakları üzerinde duran güçlü bir kadın haline getiriyoruz. Herkesin iyi bir eğitim almasını ve kendi ayakları üzerinde durmasını, güzel bir geleceği kendilerinin yazmasını istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Yeniçeri Kıyafetiyle Kadınların Eğitimine Dikkat Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement