Tokatlı ve Doğulu İşçilerin Çiş Kavgası - Son Dakika
Güncel

Tokatlı ve Doğulu İşçilerin Çiş Kavgası

Tokatlı ve Doğulu İşçilerin Çiş Kavgası

Tokat'ta iki inşaat işçisi arasında dün 'çiş' yüzünden tartışma PKK kavgasına dönüştü.

01.12.2011 18:29  Güncelleme: 09:44

Tokat'ta iki inşaat işçisi arasında dün 'çiş' yüzünden çıkan kavga, bugün Tokatlı ve Doğulu işçiler arasında olaylarla devam etti. Sopa darbeleriyle yaralanan 2 işçi hastaneye kaldırılırken, kavgayı havaya ateş açarak ayıran polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Bayrak yakıldığı ve 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldığı iddiaları üzerine gerginlik tırmandı ve polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Kent merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Topçam Mahallesi'nde, Tokatlı müteahhidin yaptırdığı Yazıcıoğlu Sitesi'nin inşaatında çalışan 200 kadar işçinin karıştığı kavgaya dün inşaata bir işçinin işemesi neden oldu. Tokatlı bir işçi inşaatı üst kat balkonundan işerken, alt kattaki Doğulu bir işçinin üzerine sıçradı. İki işçi arasında çıkan kavgaya birkaç arkadaşı da karışırken, diğer işçilerin araya girmesiyle olay yatıştırıldı.

Olayın dün kapandığı sanılırken, 7 ay önce Tokat'a gelerek inşaatta çalışmaya başlayan işçilerin bir Türk bayrağı yaktığı, Tokatlı işçilerin de Doğulu işçilere PKK'lı dedikleri söylentileri gerginliği tırmandırdı.

Bu sabah inşaatta işbaşı yapan işçiler arasında karşılıklı laf atmaların ardından saat 10.00 sıralarında iki grup taş ve sopalarla birbirine girdi. Kavgayı haber alıp gelen polis ekibi havaya ateş ederek kavgayı güçlükle ayırdı. Sopa darbeleriyle yaralanan Tokatlı işçiler Salih Günhan ile Hüseyin Dilibal'ın, kaldırıldıkları Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

DOĞULU İŞÇİLER KORUMA ALTINDA

Aralarında inşaatta çalışan işçilerin yakınlarının da bulunduğu kişilerin gelmesiyle toplanan öfkeli kalabalık 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak, Doğulu işçilere saldırmak istedi.

Bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, Doğulu işçilerin kaldığı barakalara öfkeli kalabalığı yaklaştırmazken, hem inşaatın bulunduğu bölgede hem de kentte kentte geniş güvenlik önlemi aldı. Olaylarla 4 kişi gözaltına alınırken, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

BAZI İŞÇİLERİN İŞİNE SON VERİLDİ

Topçam Mahallesi'ndeki Yazıcıoğlu Sitesi'nin inşaatını yapan şirket, olaylar üzerine çalışmaları durdurdu.

Şirket yetkilisi Vural Diril, olaylar nedeniyle bazı işçilerin kendi istekleriyle işten ayrıldığını, 'verimsiz' görülen bazı işçilerin de işlerine son verildiğini söyledi. Diril, hem kendisi ayrılan hem de çıkarılan işçilerin ücretlerini ödediklerini sözlerine ekledi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokatlı ve Doğulu İşçilerin Çiş Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement