TOKİ'den Yöresel Mimariyle 25 Bin 836 Konut - Son Dakika
Güncel

TOKİ'den Yöresel Mimariyle 25 Bin 836 Konut

TOKİ\'den Yöresel Mimariyle 25 Bin 836 Konut

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, 65 projede 25 bin 836 konutun yöresel mimariye uygun planlandığını söyledi.

15.05.2013 11:37  Güncelleme: 11:46

Duygu Can - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi

(TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel, 65 projede 25 bin 836 konutun yöresel mimariye uygun planlandığını belirterek, bunun 100 bin nüfuslu bir şehir anlamına geldiğini söyledi.

Karabel, AA muhabirine, geleneksel Türk mimarisinin ve kültürünün korunması, yöresel mimarinin geliştirilmesi için TOKİ'nin inşa ettiği binaların cephelerinde farklı tasarımlar kullanıldığını ifade etti.

Geçen yıl kurulan tasarım biriminin, Osmanlı-Anadolu Selçuklu mimarisinin izlerini, yeni konutlara taşıdığına dikkati çeken Karabel, bugüne kadar yöresel mimariyle 25 bin 836 konutun planlandığını belirtti.

Bundan sonra TOKİ konutlarında görselliğe daha da özen gösterileceğini vurgulayan Karabel, bazı yöresel cephe elemanlarının ve motiflerinin kullanılması için de çalışmalar yapıldığını anlattı.

Konut ve sosyal donatı inşaatlarında, bölgenin yapı malzemelerinin de mümkün olduğu ölçülerde kullanılacağına işaret eden Karabel, "Konutlarda, özellikle ön cephelerde farklılık görmeye başlayacaksınız" dedi.

-35 projede, 11 bin 32 konutun ihalesi gerçekleştirildi-

Yöresel mimari kapsamında 35 projede, 11 bin 32 konutun ihalesi gerçekleştirilerek, uygulama aşamasına geçildi. Bunlar, Kayseri Yeşilhisar, Şanlıurfa Hilvan, Konya Kadınhanı, Bolu Mengen, Erzincan Geçit, Osmaniye, Yozgat Yenifakılı ve Tunceli'de bulunuyor.

Ankara Altındağ, Batman merkez, Şanlıurfa Maşuk, Bingöl, Trabzon Sürmene, Ordu Gölköy, Uşak Karahallı, Konya Sarayönü ve Ladik, Erzurum Aşkale ve Hınıs'taki toplam 5 bin 636 konutluk 11 proje için ihale tarihi alındı.

-9 bin 168 konutun ihale çalışmaları devam ediyor-

Nevşehir Ürgüp, Kastamonu Küre, Çankırı Kurşunlu, Gaziantep Şehitkamil, Malatya Beydağı, Tokat Zile, Hatay İskenderun, Bolu Yeniçağa, Edirne Süloğlu'nun da aralarında bulunduğu toplam 9 bin 168 konutluk 19 projenin ihale çalışmaları ise devam ediyor.

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TOKİ'den Yöresel Mimariyle 25 Bin 836 Konut - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement