
Sırbistan'da erken seçim kararı alınması amacıyla cumartesi günü ölüm orucuna başlayan Muhalefet Partisi lideri Tomislav Nikolic yoğun bakıma alındı.
Ölüm orucunun 6. gününde yoğun bakıma alınan Nikolic'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan doktorlar, "Her ne kadar tibbi yardım sunsak da kendisi sıvı almayı reddettiği için sağlık durumu
kötüleşti ve şu anda yoğun bakıma aldık. Sıvı ve katı gıda almayı reddetmeye devam etmesi halinde hayati tehlike ile de karşı karşıya kalabilir" şeklinde konuştu.
Bu arada Tomislav Nikoliç hakkında yalan haber yaptığı iddia edilen devlet televizyonu RTS'nin binası önünde toplanan yüzlerce parti üyesi, televizyon binasına zorla girme teşebbüsünde bulundu. Polis binaya zorla girmeye çalışanları engellemeye çalışırken, iki taraf arasında arbede çıktı. Polis zorla binaya girmeye çalışanlara göz yaşartıcı gazla müdahele etti.
Öte yandan erken seçim kararı alınması ve Tomislav Nikolic'e destek için yandaşları tarafından protesto gösterileri düzenlenirken, Sırbistan meclisinde de hararetli tartışmalar yaşanıyor. AB temsilcileri de Tomislav Nikolic'e bir mesaj göndererek ölüm orucundan vazgeçmesini istedi.
Son Dakika › Güncel › Tomislav Nikolic Ölüm Orucunun 6. Gününde Yoğun Bakıma Alındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?