Toplamda 4 Bin 200 Kilo Zayıflayan 70 Kişi Partide Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Toplamda 4 Bin 200 Kilo Zayıflayan 70 Kişi Partide Biraraya Geldi

Toplamda 4 Bin 200 Kilo Zayıflayan 70 Kişi Partide Biraraya Geldi

ADANA ve Mersin'de geçirdikleri mide küçültme ameliyatları sonrası kilo veren 70 kişi, Tarsus İlçesi'nde düzenlenen partide buluştu.

05.09.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADANA ve Mersin'de geçirdikleri mide küçültme ameliyatları sonrası kilo veren 70 kişi, Tarsus İlçesi'nde düzenlenen partide buluştu. Biraraya gelen 70 kişinin, ameliyat öncesine göre toplamda verdikleri kilonun '4 bin 200' olduğu açıklandı.

Adana ve Mersin'de mide küçültme ameliyatı sonrasında kilo verenler için Tarsus Şehir Park'da parti verildi. Ameliyatları yapan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Erdal Cücük'ün görev yaptığı Medical Park Hastanesi tarafından organize edilen etkinlikte, X Factor yarışmasında tanınan, mide ameliyatıyla 50 kilo veren ve bir süre önce Sinan Akçıl'la birlikte yer aldığı 'Şarttır' klibiyle gündeme gelen şarkıcı Ferah Zeydan sahne aldı.

HASTANEDE TANIŞIP EVLENDİLER

Herbiri ortalama 60 kilo verenlerden partiye katılanlar arasında, ikisi de mide ameliyatı olan ve hastanede tanışıp evlenen Sercan Çiçekdağı (29) ve Elif Çiçekdağı (26) da yer aldı. Hamileliği nedeni ile çocuk bekleyen Elif Çiçekdağı, kilo vermenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:

"2015'in başında Op. Dr. Erdal Cücük'ün o dönem çalıştığı hastanede mide küçültme ameliyatı oldum. Hastanede yatarken, aynı nedenle hastanede yatan eşim Sercan Çiçedağı'yla tanıştım. Ameliyattan kısa süre sonra evlendik. Ben 125 kilodan 55'e düştüm. Eşim ise 165 kiloydu ve ameliyatın ardından 104 kiloya kadar indi. Toplam 131 kilo verdik. Şimdi bir erkek çocuk bekliyoruz ve doktorumuz Erdal beyin adını vereceğiz."

ENGELLİ SPORCUNUN SEVİNCİ

Adana Engelliler Basketbol Spor Kulübü'nün sporcusuyken 91 kiloya kadar çıkan Kiraz Güdükboy (43) ise ameliyat sonrası 41 kilo verdiğini ifade ederek, "Kiloluyken tekerlekli sandalyeden düştüğümde kendi başıma kalkamıyordum. Şimdi kimseye ihtiyaç duymuyorum. Hayatım değişti. Oğlumla vakit geçirebiliyorum" diye konuştu.

Ameliyatla 55 kilo veren Duygu Çağrıtekin (32) ve 62 kilo veren Funda İlday (62) da artık normal insanlar gibi bir yaşam sürdüklerini söyledi.

Medical Park Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Erdal Cücük, mide küçültme (tüp mide) ameliyatıyla midenin yüzde 75-85'inin alındığını, böylece kişinin çok daha az yemekle doyması sonucu zayıfladığını söyledi. Ameliyat sonrası ilk yıl kişinin, fazla kilosunun yüzde 80'ini verdiğini, daha sonraki süreçte de kalan kilolardan kurtulduğunu kaydeden Cücük, şunları söyledi:

"Bu ameliyatla, kişinin ömrü ortalama 15 yıl uzuyor. Midesi küçültülen kişi kalorili yiyecek ve asitli içecek tüketirse ya da egzersiz yapmazsa midesi bir miktar büyüyebilir. Ama hiçbir zaman eski haline gelmez."

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Toplamda 4 Bin 200 Kilo Zayıflayan 70 Kişi Partide Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement