Samsun'dan kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Samsun'dan kısa kısa

Samsun\'dan kısa kısa

Samsun'da toplu taşımada HES kodu zorunluluğunun kalktığı bildirildi.

06.03.2022 15:10  Güncelleme: 17:16

Samsun'da toplu taşımada HES kodu zorunluluğunun kalktığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, toplu ulaşım araçlarındaki HES kodu zorunluluğu uygulamasının kaldırıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle toplu taşımada HES kodu zorunluluğunun getirildiği HES kodu ile eşleştirilmemiş Samkartların toplu taşımada kullanılamadığı hatırlatıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın HES kodu zorunluluğuna yönelik yaptığı açıklamanın ardından toplu taşımada zorunlu olan HES kodu uygulamasının kaldırıldığı, SAMULAŞ'a bağlı tramvaylar ve Ulaşım Daire Başkanlığına bağlı otobüslerde vatandaşlardan HES kodu istenmeyeceği duyuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SAMULAŞ Genel Müdürü Gökhan Beler, şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye'de olduğu gibi Büyükşehir Belediyemizin de Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında getirdiği ulaşım kartlarına HES kodu uygulaması artık sona erdi. Bu konuda vatandaşlarımızın herhangi bir işlem yapmasına gerek yok. Sistem otomatik olarak işleyecek. Bundan sonraki süreçlerde de artık HES kodu eşleştirmesi yapılamayacak."

- SAMDAK'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü faaliyetleri

Samsun Dağcılık Kulübü (SAMDAK) üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tırmanış gerçekleştirdi.

SAMDAK üyesi kadınlar 2 bin 546 metre rakımlı Ilgaz Dağı'na Alpin tırmanışı yaptı.

Kulüp Başkanı Faruk Karaduman, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dünya Kadınlar Günü'ne özgü etkinlikler gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Karaduman, SAMDAK Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Ekinci'nin 8 Mart Salı günü Bulvar Alışveriş Merkezi Toplantı Salonu'nda saat 19.00'da "Dağcılıkta Kadın" konulu söyleşi yapacağını, 13 Mart Pazar günü Atakum ilçesi Kocadağ'da günübirlik doğa yürüyüşüne de tüm kadınları beklediklerini kaydetti.

Milletvekili Zeybek babası için mevlit okuttu

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 89 yaşında hayatını kaybeden babası Bayram Zeybek için mevlit okuttu.

Milletvekili Zeybek'in, Değirmenüstü Mahallesi'nde bulunan On İki Yıldız Vakfı cemevinde okuttuğu mevlide çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti, mevlit ve duaların okunduğu programda misafirlere yemek ikram edildi.

Mevlide, Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, CHP Tokat Milletvekili Kadim Yılmaz, Havza İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Mustafa Balcı, Havza İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Astsubay Başçavuş Özkan Parlak, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, CHP Havza İlçe Başkanı Halil Alkan, siyasi partilerin ilçe başkanları ile oda başkanları ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'dan kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement