Tören Sırasında Şaşkınlık - Son Dakika
Güncel

Tören Sırasında Şaşkınlık

Tören Sırasında Şaşkınlık

ABD Genelkurmay Başkanı Dempsey, tören kıtasını selamlarken hangi yöne döneceğini bilemedi; yardımına Özel koştu.

17.09.2012 19:24  Güncelleme: 07:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in davetlisi olarak Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, Genelkurmay Karargahı'nda törenle karşılandı.

İki ülkenin marşlarının çalınmasının ardından Dempsey tören kıtasını selamladı. Selamlama sırasında zaman zaman şaşıran Dempsey'i, Orgeneral Özel yönlendirdi. İkili daha sonra baş başa görüşmeler yapmak üzere karargaha girdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile ABD Genelkurmay Başkanı Martin E. Dempsey'in saat 14.15'te başlayan ve yaklaşık üç saat süren ikili görüşmesi akşam saatlerinde sona erdi.

Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin E. Dempsey'in, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in davetlisi olarak 16-18 Eylül 2012 tarihleri arasında Türkiye'ye planlı bir resmi ziyarette bulunduğu belirtildi.

NATO, AFGANİSTAN VE İSTİHBARAT PAYLAŞIMI KONUŞULDU

Dempsey'in bugün Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyaret ettiği belirtilen açıklamada görüşmelerde bölgesel güvenlik konuları, iki ülkenin NATO kapsamındaki ilişkileri, Afganistan'da son dönemde meydana gelen olaylar ile terörle mücadelede işbirliği ve istihbarat paylaşımı konularının ele alındığı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tören Sırasında Şaşkınlık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement