Torunoğulları´nın Yaptırdığı Lise Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Torunoğulları´nın Yaptırdığı Lise Hizmete Açıldı

Torunoğulları´nın Yaptırdığı Lise Hizmete Açıldı

Turgut Torunoğulları Tarafından Yaptırılan 16 Derslik ve 300 Öğrenci Kapasiteli Faik- Fikriye Torunoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Törenle Hizmete Açıldı.

29.10.2010 18:57

Merkezi Hollanda'da bulunan Edelstaal Group Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları tarafından yaptırılan 16 derslik ve 300 öğrenci kapasiteli Faik- Fikriye Torunoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi törenle hizmete açıldı.

Edelstaal Groep Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları tarafından anne ve babası adına yaptırılan ve geçtiğimiz yıl Haziran ayında temeli Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın attığı Faik- Fikriye Torunoğulları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 1,5 milyon liraya mal oldu. Ali Gaffar Okan Bulvarı üzerinde bulunan okulun açılış törenine Vali Ahmet Kara, AKP Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş (AKP), İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş ile Torunoğulları ailesinin mensupları, işadamları ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Turgut Torunoğulları, Edelstaal Group olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, "Eğitim olmadan ne kalkınma olur ne de ilerleme. Türkiye olarak ilerlememizin tek koşulu, eğitimli bireyle sahip olabilmektir. Okula babamızın ve annemizin ismini verirken bir amacımız var. Bizleri bugüne getiren, meslek sahibi yapan büyüklerimizin isimleri Kars'ta açmakta olduğumuz okul ile ilelebet yaşasın" diye konuştu.

Vali Ahmet Kara da, Türkiye'nin bir çok alanda önemli mesafeler katettiğini söyledi. Vali Kara, "Ekonomik mücadele yanında demokrasinin de tam ve mükemmel olarak işlemesi gerekir. Bu yolda ülke olarak çabalarımız devam edecektir. Ancak bu çabaların başarıya ulaşmasında en etkili silah milletimizin azim ve kararlılığıdır. Bunun için de çok çalışacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Kara tarafından işadamı Turgut Torunoğulları'na plaket verildi. Halk oyunları gösterisiyle devam eden törenin sonunda okulun açılış kurdelasını, protokoldakilerle Turgut Torunoğulları ve annesi Fikriye Torunoğulları kesti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Torunoğulları´nın Yaptırdığı Lise Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement