Trablus Üniversitesi Rektörü Mikati 15 Temmuz Gecesi İçin Şiir Yazdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Trablus Üniversitesi Rektörü Mikati 15 Temmuz Gecesi İçin Şiir Yazdı

06.08.2016 17:39

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Trablus Üniversitesi Rektörü Mikati ile röportaj Lübnanlı rektörün Türkiye'de darbe girişiminin yaşandığı geceyle ilgili şiiri, internette hızla yayılarak binlerce kişinin büyük beğenisini kazandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Trablus Üniversitesi Rektörü Mikati ile röportaj Lübnanlı rektörün Türkiye'de darbe girişiminin yaşandığı geceyle ilgili şiiri, internette hızla yayılarak binlerce kişinin büyük beğenisini kazandı.

Lübnan'daki Trablus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rafet Muhammed Reşid Mikati, 15 Temmuz gecesine dair hislerini çarpıcı bir şiirle ifade etti. Mikati'nin Arapça yazıp büyük duygu yoğunluğu içinde okuduğu şiirin videosu internette geniş kitlelere ulaşarak beğeni topladı. Şiir, sosyal medya kullanıcılarından biri tarafından da Türkçeye çevrildi.

Mikati, şiirini hangi duygularla kaleme aldığını ve o gece yaşadıklarını, Beyrut şehir merkezinde Osmanlı eseri Ömeri Camisi'nin önünde AA muhabirine anlattı.

Türk halkının canı pahasına demokrasiye sahip çıkmasından çok etkilendiğini belirten Mikati, "Kalbimin en derinlerinden gelen bu hisleri sözlerle kaydetmek, bu olayı tarihe kaydetmek ve bunun hatırasını canlı tutmak için bu şiiri yazdım. Bu mısralar inanç dolu Türk efsanesini kayda geçmek için yazıldı. Bu şiiri, Türk insanının şehit olmak için arzu inanç, gurur, onurunu resmetmek için yazdım." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trablus Üniversitesi Rektörü Mikati 15 Temmuz Gecesi İçin Şiir Yazdı - Son Dakika


Advertisement