Trabzon'da Görülen Dink Davası - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Görülen Dink Davası

Trabzon\'da Görülen Dink Davası

Hrant Dink cinayetiyle yargılanan eski Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görev ihmalinden yargılanıyor.

03.10.2013 13:30  Güncelleme: 13:34

Hrant Dink cinayetini önceden bildiği halde önlem almadığı gerekçesiyle yargılanan dönemin eski Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Görevi ihmal'den yargılanmasına başlandı.

Trabzon eski İl jandarma Alay Komutanı Ali Öz'ün katılmadığı duruşmaya Ali Öz'ün avukatı Ali Sürmen ve Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu katıldı. Mahkeme Başkanı ana davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dosyanın birleştirilmesi için görüş sorulması için yazı yazılmasına ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 26 Kasım 2013 tarihine erteledi.

SUÇ ÖRGÜTÜ KURMAKTAN İŞLEM YAPMADI

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın iddianamesinde ise "İstanbul'da yayınlanan Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e yönelik olarak Trabzon merkez Pelitli beldesinde bulunan Yasin Hayal ve arkadaşları tarafından bir plan çerçevesinde suikast eylemi hazırlandığı hususunda Trabzon İl Jandarma Komutanlığı'nda görevlilerinin Albay ali Öz'e bilgi verildiği halde Yasin Hayal ve arkadaşları hakkında "Suç Örgütü Kurmak" eyleminden dolayı yasal işlem başlatıp Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirmediği ve edinilen istihbari bilgiyi sonradan "görev sonuç raporu" ve 20.01.2007 tarihli "haber kayıt ve bildirim formu" düzenleyerek kolluk görevlilerine düzenlettiği ve bunları bizzat imzaladığı ve bu suçu işlediği dosya kapsamında anlaşılmaktadır" ifadeleri yer aldı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Görülen Dink Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement