Trabzon'da Sağlık Çalışanlarından Doktor Arslan'ın Öldürülmesine Tepki Eylemi - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da Sağlık Çalışanlarından Doktor Arslan'ın Öldürülmesine Tepki Eylemi

Trabzon\'da Sağlık Çalışanlarından Doktor Arslan\'ın Öldürülmesine Tepki Eylemi

Gaziantep'te hastanede uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr.

18.04.2012 14:16

Gaziantep'te hastanede uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Dr. Ersin Arslan için Trabzon'daki sağlık çalışanları tepki eylemi düzenledi. Eylemde Dr. Arslan'ın ölümünden duyulan üzüntü dile getirildi, yapılan saldırı kınandı.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde yapılan eyleme Başhekim Prof. Dr. Ekrem Algül, Trabzon Tabip Odası Başkan Yardımcısı Dr. Osman Bulut, doktorlar, sağlık sektörü çalışanları katıldı. Dr. Ersin Arslan'ın Gaziantep'teki Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde uğradığı saldırıda yaşamını yitirmesine tepki gösterilen eylemde konuşan doktor Tabip Odası Başkan Yardımcısı Osman Bulut, Gaziantep'teki olayın bütün sağlık camiasını olduğu gibi kendilerini de çok üzdüğünü söyledi. Bulut, "Dr. Arslan'a Allah'tan rahmet ve ailesine de başsağlığı diliyoruz. Bu ülkede bir beyin kolay yetişmiyor ama çok kolay harcanabiliyor. Bu tür olaylar günümüzde sık yaşanmaya başlandı. İnsanlar bizim takdiri ilahinin önüne geçebileceğimizi ve Azrail'in görevlerini kısıtlayacağımızı sanmasınlar. Dr. Arslan kardeşimiz evliydi ve eşi 4 aylık hamileydi. Hastanelerde de bazı resmi kurumlarda olduğu gibi güvenlik çemberi olmasını istiyoruz" dedi.

Dr. Ersin Arslan'ın sınıf arkadaşı olan Dr. Murat Aliyazıcıoğlu da doktorla Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 6 yıl birlikte eğitim aldıklarını ve ölüm haberinin kendilerini çok etkilediğini söyledi. Dr. Aliyazıcıoğlu, "Benzer olaylar inşallah bir daha yaşanmaz. Vatandaşlarımızın sağlık personeline daha saygılı olmasını istiyoruz. Biz bütün vefamızla zengin-fakir, yoksul-gariban ayırmadan herkese elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz'" diye konuştu. Dr. Ersin Arslan'ın Tıp Fakültesi'nden hocası olan Uzman Doktor İsmet Eraydın ise "Eğer şiddet uygulanacaksa en son sıra gelecek kişiydi. Çünkü çok çalışkan, vefalı ve beceriliydi" ifadesini kullandı.

Yakalarında siyah kurdele ve Dr. Arslan'ın fotoğrafını taşıyan, bazıları da olaya tepki göstermek için önlük giymeyen sağlık çalışanları, daha sonra olaysız dağıldı. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da Sağlık Çalışanlarından Doktor Arslan'ın Öldürülmesine Tepki Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement