Trabzon'daki Fetö Davası - Son Dakika
Güncel

Trabzon'daki Fetö Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgüte ait kapatılan dershanenin müdürü Ümit Yazar'ın yargılanmasına devam edildi.

19.12.2017 20:07

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, örgüte ait kapatılan dershanenin müdürü Ümit Yazar'ın yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yazar ile avukatı ve yakınları katıldı.

Yazar, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümünden mezun olduktan sonra 1998 yılında Ardeşen Zafer Fen Dershanesinde çalışmaya başladığını belirten Yazar, daha sonra Van ve Erzurum'da yine örgüte ait dershanelerde çalıştığını ifade etti.

Mahkeme başkanının, ByLock programında "Ümit65" kullanıcı adıyla giriş yaptığının tespit edildiğini belirtmesi üzerine Yazar, Artvinli olduğu için sosyal medya ve e-mail hesaplarında "08" adını kullandığını aktararak, ByLock kullanmadığını, kullansaydı "Ümit08" kullanıcı adıyla giriş yapması gerektiğini söyledi.

Yazar, Mahkeme başkanının, Van'ın plakasının 65 olduğunu hatırlatması üzerine, 2015 yılında Van'da görevli olduğunu anlatarak, ByLock kişi listesinde bulunan kişileri tanımadığını iddia etti.

Duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılan "Yusuf" kod adlı gizli tanık, Yazar'ın, Van'da dershane müdürlüğü yaptığını söyledi.

Yazar'ı, dershanede düzenlenen toplantılarda gördüğünü aktaran tanık, "Bu toplantılar 15 Temmuz darbe girişimine kadar devam etti. Sıradan birini dershane müdürü yapmayacaklarını düşünüyorum." dedi.

Tanık, Yazar'ın toplantılarda Bank Asya'ya para yatırılması, dershanelerin kapatılmamasına yönelik Twitter'de paylaşım yapılması, gazete ve dergi aboneliği, kurban bağışı ve burs verilmesi gibi talimatlarda bulunduğunu ileri sürdü.

Yazar'ın, "il abisi"nden aldığı talimatları toplantıya katılanlara ilettiğini savunan tanık, "İl abisi Metin Güven haftalık olarak kurum yetkililerini toplar, ayda bir de genel toplantı düzenlerdi. Ümit Yazar, dershane müdürü olarak il abisinden aldığı talimatları dershane personeline aktarırdı." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı ve sanık avukatının beyanlarının ardından mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon'daki Fetö Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement